Ταξίδι στην Τοσκάνη

Δέσποινα Καμπούρη
Ταξίδι στην Τοσκάνη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω στην Τοσκάνη οπότε ήμουν κάπως προετοιμασμένη γι' αυτό που θα έβλεπαν τα μάτια μου σε αυτό το μαγευτικό μέρος της Ιταλίας.

Αφορμή γι' αυτό το υπέροχο ταξίδι στη Φλωρεντία και στη Σιένα ήταν τα ιταλικά ρούχα Falconeri που διοργάνωσαν θεματικά Italian tours σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά με πασίγνωστες influencers προκειμένου να προωθήσουν σε διεθνές επίπεδο το brand.

Κάπως έτσι και ούσα πραγματικά τυχερή που επιλέχθηκα κι εγώ ανάμεσα σε τόσο σπουδαία κορίτσια για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα καθώς η Falconeri εξάγει τα ρούχα της και στην Ελλάδα, βρέθηκα σε έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου.

Εντυπωσιάστηκα εξαρχής καθώς με το που προσγειώθηκα στη Φλωρεντία κατευθυνθήκαμε στον χώρο που θα μέναμε. Μία παλιά αρχοντική βίλα που λες και ήταν κρεμασμένη σε έναν λόφο με θέα όλη την παλιά πόλη της Φλωρεντίας, άνοιξε διάπλατα τις πύλες της για να μας καλοδεχτεί. Μέσα σε αυτό το παμπάλαιο αλλά πλήρως ανακαινισμένο "σπίτι" θα περνούσαμε τις επόμενες -καταπληκτικές- μέρες της ζωής μας.

kf24
kf25
kf22
kf26
kf28

Μετά τη Νάπολι και το Κάπρι, η Falconeri διοργάνωσε αυτό το ταξίδι με εμάς στη Φλωρεντία και τη Σιένα. Τρία πανέμορφα κορίτσια, πολύ διάσημα στην Ιταλία για το στυλ τους και την επιρροή τους στον κόσμο της μόδας και της ιταλικής φινέτσας ήταν στην παρέα μας. Η Ludovika Sauer, μαμά δυο παιδιών στην ηλικία των δικών μου περίπου, σύζυγος του πιο διάσημου Ιταλού τηλεπαρουσιαστή και πρώην top model με βραζιλιάνικες ρίζες, η Virginia Varinelli και η Elisa Taviti, πολύ διάσημες fashion bloggers που τις αγαπούν πολύ και τις ακολουθούν φανατικά οι νεαρές Ιταλίδες. Η παρέα ολοκληρώθηκε με έναν θρύλο της μπλογκόσφαιρας με 1,1 εκατομμύριο followers στο Instagram, την Xenia Tchoumicheva, παγκοσμίως γνωστή ως μία από τις πιο διάσημες influencers στον κόσμο.

kf17


Αφού τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας που θύμιζαν κάμαρες μεσαιωνικού κάστρου, ξεκινήσαμε τις ξεναγήσεις στο κέντρο της Φλωρεντίας. Δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε την Ponte Vecchio, την πιο ρομαντική γέφυρα του ποταμού όπου έχουν φωτογραφηθεί αγκαλιασμένα, εκατομμύρια ερωτευμένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Η Φλωρεντία είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα ερωτευμένο ζευγάρι που θέλει να ζήσει λίγο σαν σε παραμύθι. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Εξίσου όμορφη όμως είναι και η Σιένα. Λιγο πριν φτάσουμε στην πόλη κάναμε μια στάση σε ένα παλιό οινοποιείο. Δεκάδες στρέμματα αμπελώνων απλώθηκαν μπροστά μας και το σκηνικό θύμισε ρετρό ιταλική ταινία με ταραντέλα και ατελείωτη νοσταλγία. Σαν σέπια καρτ ποστάλ. Εκεί οι συνεχιστές αυτής της μεγάλης εταιρίας παραγωγής κρασιού μας μύησαν στον κόσμο της οινοποιείας, δοκιμάσαμε διάφορες ποικιλίες κρασιών και φάγαμε παραδοσιακή ιταλική σούπα λαχανικών, φρεσκοψημένο κρέας στο φούρνο και λογής λογής ιταλικά τυριά συνοδευόμενα απο αχλάδια και σταφύλι.

kf18
kf19
kf16

Η Σιένα είναι πολύ εντυπωσιακή πόλη. Θα τολμούσα να πω ότι εμένα μου άρεσε λίγο περισσότερο από την Φλωρεντία. Μικρά πράσινα παραθυρόφυλλα κρεμασμένα στα στενά της πόλης, τεράστιες πλακόστρωτες πλατείες, παραδοσιακά μαγαζάκια που πωλούν τοπικά είδη, πολλοί τουρίστες και μυρωδιά από ιταλικό espresso στα καφέ και βασιλικό από τις μακαρονάδες, συμπληρώνει το υπέροχο σκηνικό.

kf13

Η επιστροφή στη βίλα ήταν εξίσου απολαυστική αφού η διαδρομή μοιάζει να είναι βγαλμένη από παραμύθι. Αμπελώνες, δέντρα, ανθισμένα λουλούδια, τεράστια δέντρα και απλωμένα καταπράσινα λιβάδια περνούσαν ξιστά από τα παράθυρα του μίνι βαν που μας μετέφερε. Αυθεντική Τοσκάνη. Έτσι ακριβώς όπως την έχετε δει στις ταινίες.

Οι μέρες κύλισαν με εκπληκτικά πρωινά και δείπνα στην τεράστια τραπεζαρία της βίλας, όλα φτιαγμένα και φροντισμένα από την top Ιταλίδα chef Lisa που μας περιποιήθηκε δεόντως. Μάλιστα μου υποσχέθηκε ότι θα μου στείλει τις συνταγές της... Το πιάτο με την ομελέτα φούρνου αλλα και το ριζότο με τα κολοκυθάκια ήταν από τα πιο ωραία φαγητά που έχω φάει ποτέ...

Η μεγαλύτερη έκπληξη του ταξιδιού ήταν η τελευταία μέρα αφού στην αυλή της βίλας μας περίμεναν 5 αντίκες Fiat500, σε διαφορετικά χρώματα για όλες μας. Η ημέρα περιλάμβανε βόλτα στην εξοχή και πικ νικ σε ένα φανταστικό πρόαστιο της Τοσκάνης που λέγεται Fiesole.

kf31
kf32
kf30

Αφού φωτογραφηθήκαμε στο Montesenario, φθάσαμε στο Fiesole μαζί με μια φανταστική ομάδα Ιταλών που φρόντισαν και για την τελευταία λεπτομέρεια της εκδρομής. Από τα φαγητά του πικ νικ -πάντα σύμφωνα με τις διατροφικές συνήθειες της καθεμιάς μας- μέχρι τους οδηγούς των αυτοκινήτων που μας συνόδευαν. Εγώ είχα την τύχη να ειμαι συνοδηγός στην Giulia Lazzarini μαμά μίας μπεμπούλας, wedding and event planner, η οποία για πολλά χρόνια ήταν accessorize designer της Just Cavalli.

Τα καρό τραπεζομάντηλα απλώθηκαν στο καταπράσινο λιβάδι, τα ψάθινα κουτιά αποκάλυψαν τις νοστιμιές τους και εμείς ξαπλώσαμε στο γρασίδι με ένα ποτήρι κρασί σχεδόν αποκαμωμένες και από την πολύωρη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση με τα ρούχα.

kf6
kf29

Η επιστροφή στην Ελλάδα με επανέφερε απότομα στην πραγματικότητα αλλά δε σας κρύβω ότι ήθελα πια να γυρίσω... παρότι είχα απόλυτη ανάγκη από λίγη ξεκούραση και νυχτερινό ύπνο χωρίς διακοπές από κλάμματα, μου είχαν λείψει τόσο πολύ οι κόρες μου που σκεφτόμουν αυτό: Ακόμη και ο παράδεισος μακριά από αυτούς που αγαπάς, δεν είναι παράδεισος. Αυτή είναι η αλήθεια.

kf3

Σας στέλνω την αγάπη μου και σας περιμένω και στο φυσικό μου περιβάλλον.

Ελπίζω να σας ταξίδεψα...

Περιμένω να τα μηνύματά σας εδώ!

Καλή σας μέρα!