Ποιος είπε ότι το τυρί είναι απαγορευτικό στη δίαιτα;

Δέσποινα Καμπούρη
Ποιος είπε ότι το τυρί είναι απαγορευτικό στη δίαιτα;

Είμαι η Δέσποινα και είμαι καλά! Κάπως έτσι θα μπορούσα να ξεκινήσω το σημερινό μου κείμενο αφού για να είμαι ειλικρινής οι έντονες μεταπτώσεις στη συμπεριφορά μου το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν μόνιμες. Ο λόγος είναι μία μικρή λέξη που καταφέρνει να σκορπίσει τρόμο στο άκουσμά της: ΔΙΑΙΤΑ

Οι δύο εγκυμοσύνες, η καθιστική δουλειά και η έλλειψη άσκησης είχαν σαν αποτέλεσμα να «μονιμοποιηθούν» κάποια περιττά κιλά που άρχισαν να με τρομάζουν τους τελευταίους μήνες. Κάπως έτσι λοιπόν πήρα την σκληρή απόφαση να ξεκινήσω μία μικρή και υγιεινή δίαιτα και ουχί εξαντλητική σαν αυτές που ακούω τελευταία του τύπου «χάσε 10 κιλά σε μία εβδομάδα!».

Είμαι από τις γυναίκες που δεν έκανα ποτέ δίαιτα στη ζωή μου. Όχι γιατί δεν υπήρχαν περίοδοι που την χρειάστηκα, αλλά κυρίως γιατί δεν είμαι άνθρωπος που αντέχει τις διατροφικές στερήσεις.

Εδώ και δύο εβδομάδες λοιπόν, πήρα μία σημαντική απόφαση για τη ζωή μου. Να χάσω 5 κιλά που θα με κάνουν σίγουρα να νιώσω καλύτερα με τον εαυτό μου.

Θα μπορούσα να αντέξω κάποιους περιορισμούς στην καθημερινή μου διατροφή. Αυτό όμως που είναι αδιαπραγμάτευτο για εμένα, είναι η ύπαρξη γαλακτοκομικών στο καθημερινό μου διαιτολόγιο. Και για να είμαι συγκεκριμένη, η ύπαρξη του κίτρινου τυριού.

Είχα ακούσει διάφορες θεωρίες. «Θες να χάσεις κιλά; Τότε πρέπει να ξεχάσεις τα τυριά!». Θεωρίες που ήταν απολύτως αποτρεπτικές για ένα άτομο όπως κι εγώ που δεν τρώει κρέας, οπότε λιγοστεύουν οι επιλογές του.

Τελικά, κατάφερα να βρω λύση: Έβαλα Fina!

fina kampouri 1

Είναι ωραία να ξέρεις ότι υπάρχει ένα τυρί που στηρίζει τις επιλογές σου για μία σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Που σου προσφέρει τη γεύση ενός κίτρινου τυριού ενώ ταυτόχρονα, χάρη στα ελάχιστα λιπαρά του, μόνο 10%, συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το Fina είναι ένα μαλακό κίτρινο τυρί που παράγεται από αγελαδινό ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Είναι πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης Β12, απαραίτητων στοιχείων για τη διατήρηση των μυϊκών ιστών του σώματος κι ενός γερού σκελετού, την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για τη μείωση της κόπωσης.,

Με το Fina φτιάχνω υγιεινά σάντουιτς, φρέσκιες σαλάτες ή τα αγαπημένα μου ζυμαρικά στο πλαίσιο πάντα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με την άσκηση. Τουναντίον, ξεκίνησα γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα για να στηρίξω καλύτερα την προσπάθειά μου και να βοηθήσω περισσότερο το σώμα μου να αλλάξει!

Το να αλλάξει η διατροφής μας εύκολα και απλά, είναι μια πολύ καλή αρχή. Αλλά δεν αρκεί. Υπάρχει μια ακόμα απλή αλλαγή για την υγεία μας: Περισσότερο περπάτημα στις καθημερινές μας μετακινήσεις! Ένας γρήγορος περίπατος για 30-40 λεπτά, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι αρκετός για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Καλή επιτυχία σε όλους!