Πάρ’το χαλαρά!

Δέσποινα Καμπούρη
Πάρ’το χαλαρά!

Κι αυτό στο λέει μία γυναίκα γεμάτη ανασφάλειες, που όταν κόβει για 1 ώρα η ΕΥΔΑΠ το νερό για εργασίες στη γειτονιά, αγοράζει όλα τα εμφιαλωμένα του Σκλαβενίτη μη τυχόν και ξεμείνει…

Μη μου χαλάσεις τη ρουτίνα μου. Πέφτω να πεθάνω, πνίγομαι σε μία κουταλιά νερό. Πρόσφατα ένιωσα να γκρεμίζεται η προσωπική μου γαλήνη, όταν μια μέρα επέστρεψα στο σπίτι και ανακάλυψα ότι η κοπέλα που με βοηθούσε με το μωρό είχε εξαφανιστεί. Ναι, καλά κατάλαβες. Μου είχε αφήσει τα κλειδιά στο τραπέζι, πήρε όλα της τα πράγματα και έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

Σε έχει εγκαταλείψει ποτέ γκόμενος; Κάπως έτσι αισθάνθηκα. Προδομένη και εγκαταλελειμμένη. «Μα γιατί μου το έκανε αυτό; Εγώ που την πρόσεχα σαν τα μάτια μου;», στην αρχή μυξοκλαίς αλλά μόλις περάσει το πρώτο σοκ σου βγαίνει εκδικητικότητα: «Στο καλό και να μας γράφει. Σαν κι αυτή θα βρω άλλες 10. Αχάριστη…».

Η προηγούμενη εβδομάδα είχε μία essence θλίψης στο σπίτι αφού μοιρολογούσα για την «μεγάλη απώλεια»… Έκατσα και το σκέφτηκα. Βασικά το φιλοσόφησα μέχρι που μία ερώτηση με έφερε στα συγκαλά μου: «Και τι θα κάνεις αν συμβεί και τίποτα πιο σοβαρό ρε Δέσποινα;», με ρώτησε ο Βαγγέλης καθώς έβλεπε να τελειώνει η υπομονή του με την παθητική μου στάση.

Και κάπως έτσι σκέφτηκα πόσο όμορφη είναι η ζωή μας για να ξοδεύουμε τον πόνο μας και τη στενοχώρια μας για ασήμαντα πράγματα. «Φύλαγε τα δάκρυά σου για πιο σπουδαίες απώλειες παιδί μου, όχι για τέτοιες βλακείες», μου έλεγε πάντα η μάνα μου όταν στενοχωριόμουν για ψιλοπράγματα.

Οι μοναδικές καταστάσεις που δεν έχουν λύση είναι οι ανθρώπινες απώλειες και οι ανίατες αρρώστιες. Ξέρω ότι είναι τετριμμένο, αλλά οφείλω να στο θυμίσω. Μη σπαταλάς τα κουράγια σου για το τίποτα. Άσε τα πράγματα να κυλήσουν και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Μη ξεχνάς πόσο μικροί είμαστε. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θες για τον εαυτό σου, αλλά, χωρίς να θέλω να στο χαλάσω, στην πραγματικότητα είσαι μία κουκίδα στο σύμπαν και λίγη σημασία έχουν για το σύνολο οι δικοί σου ψυχαναγκασμοί…

Πάρ΄το χαλαρά. Πώς να στο πω ρε παιδί μου; Be Cool! Δε θα κερδίσεις τίποτα με το να χαλάς τη ζαχαρένια σου για το τίποτα. Κι αν βρεθεί κάποιος που δεν εκτιμήσει αυτό που του δίνεις, θα βρεθούν άλλοι δέκα που θα στο επιστρέψουν κιόλας. Δεν τελειώνει η ζωή στην πρώτη στραβή.

Με αγάπη…

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ.

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!