Εσύ θα βάλεις τα όριά σου!

Δέσποινα Καμπούρη
Εσύ θα βάλεις τα όριά σου!

Το οφείλεις στον εαυτό σου.

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι αν είχες θέσει τα προσωπικά σου όρια από την αρχή της ερωτικής ή φιλικής σου σχέσης, μπορεί τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά στη ζωή σου;

Τα όρια έχουν να κάνουν με τον αυτοσεβασμό και όχι την κοινωνική αποξένωση. Αν έχεις οριοθετήσει την επίδραση των άλλων πάνω σου και το μέχρι πού μπορούν να αστειευτούν μαζί σου, να σε πιέσουν, να γελάσουν μαζί σου ή να σε θεωρήσουν δεδομένο, τότε μόνο καλά μπορούν να πάνε τα πράγματα.

Μία ανοριακή σχέση δεν έχει πιθανότητες να εξελιχθεί. Κι αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη. Μπορεί να υπάρχει φοβερή αλληλοεκτίμηση αλλά όταν δεν ξέρεις πού πρέπει να σταματήσεις σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τα όρια του άλλου. Εκπέμπεις σε άλλο μήκος κύματος και δείχνεις να απαξιείς για το κατά πόσο μπορεί η συμπεριφορά σου να πληγώσει ή να στενοχωρήσει κάποιον.

Έχω δει φανταστικές φιλίες να χαλάνε σε μια στιγμή εξαιτίας μιας ανοριακής φάρσας. Έχω δει υπέροχες σχέσεις να τελειώνουν εξαιτίας έλλειψης σεβασμού που προερχόταν από παντελή έλλειψη ορίων.

Τα όρια δεν επιβάλλονται μόνο στις ερωτικές ή φιλικές μας σχέσεις. Τα όρια είναι απαραίτητα ακόμη και στις σχέσεις παιδιού και γονέα. Ποτέ δεν γίνονται φίλοι στην πραγματικότητα.

Είσαι μια διαφορετική και αυθύπαρκτη προσωπικότητα. Βάλε τα όριά σου. Το οφείλεις στον εαυτό σου.

Με αγάπη!

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ!

Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον!