Η Δρ Μαρία Ψωμά είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχία στην Ιατρική & Χειρουργική Παχυσαρκία

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η Δρ Μαρία Ψωμά είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχία στην Ιατρική & Χειρουργική Παχυσαρκία

Έχοντας περάσει το θέμα με την υγεία μου χάνοντας πολλά κιλά απότομα λογικό ήταν κάποια στιγμή να κολλήσω και να μην είναι εύκολο να χάσω κιλά, μιας και δεν έκανα δίαιτα όλο αυτό το διάστημα απλά προσπαθούσα να φάω ότι δεν με πείραζε στο στομάχι μου είτε ήταν και γλυκά η οτιδήποτε άλλο αρκεί να μπορούσε να κατέβει κάτω χωρίς να με ενοχλήσει. Αποφάσισα να πάω στην Δρ Μαρία Ψωμά έχοντας ακούσει από πολλούς γνωστούς μου τα καλύτερα και βλέποντας πραγματικά αποτελέσματα με τα μάτια μου. Γνωρίζοντας την προσωπικά αρκετά χρόνια με μια πρώτη ματιά με κέρδισε και η δική της σιλουέτα που είναι αψεγάδιαστη. Μέσα σε πολύ λίγο διάστημα ξεκόλλησα και έχασα σχεδόν 10 κιλά. Σταμάτησα τον Ιούλιο την δίαιτα και γύρισα τώρα αυτή την εβδομάδα και έχασα είδη 3 κιλά μπαμ μπαμ. Η δική μου περίπτωση μπορεί να είναι λίγο πιο ιδιαίτερη και δύσκολη αλλά ακούγοντας την γιατρό μου κατά γράμμα είδα αποτέλεσμα όχι μόνο εγώ αλλά και φίλες μου που πήγαν και εκείνες και ενώ είχαν δοκιμάσει τα πάντα πίνουν νερό στο όνομα της με τα αποτελέσματα της.

«Από Δευτέρα δίαιτα»: είναι η παραδοχή μιας κατάστασης που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα για τις επιλογές μας και την εμφάνισή μας. Από τη μια οι επιλογές, που αφορούν στην καθημερινότητα, τον τρόπο ζωής και τη διατροφή μας κι από την άλλη η εμφάνιση, που δεν μας ικανοποιεί και μας επηρεάζει ψυχολογικά. Αρκεί όμως μια δίαιτα ως λύση;

Οι σπουδές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών (με ειδικότητα στην βιοπαθολογία), έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια στην Δρ Μαρία Ψωμά, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην ορθή επιστημονική του βάση και να καταλάβει πως η λύση δεν περιορίζεται στην κλασσική αντιμετώπισή της με μια απλή δίαιτα.

Συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ιατρική Σχολή των Παρισίων, με τίτλο: “Ιατρική και Χειρουργική της παχυσαρκίας”. Η συγκεκριμένη ειδικότητα της άνοιξε ορίζοντες που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ανακαλύπτει αποκτώντας γνώσεις ανεκτίμητες πάνω στη σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση ενός παγκοσμίου προβλήματος υγείας, όπως είναι η παχυσαρκία. Εντύπωση της προκάλεσε μάλιστα, η επιμονή των Γάλλων καθηγητών της στην ψυχική διάσταση του προβλήματος και σήμερα, μετά από χρόνια εμπειρίας, αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα και το βασικό ρόλο που παίζει στην μάχη με την παχυσαρκία.

Η αντιμετώπιση λοιπόν, βασίζεται σε τρεις κύριους άξονες:

〉 Στην ψυχή
〉 Στη διατροφή
〉 Στην άσκηση

Μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή προσφέρει υγεία και πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να αποτυπώνεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Αυτή η πεποίθηση την οδήγησε στο να συνεχίσει και στην δεύτερη εξειδίκευση, στην Ιατρική της Αντιγήρανσης από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγήρανσης (κατακτώντας επισήμως τον τίτλο Board Certified to Antiaging Medicine).

Μετά από την πολύχρονη εμπειρία με τους ασθενείς, συνειδητοποίησε ότι μόνο με μια ομάδα επιστημόνων θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σφαιρικά τη Νόσο της Παχυσαρκίας. Έτσι, δημιουργήθηκε το πολυιατρείο Dr. Psoma Wellness, το οποίο απαρτίζεται από ιατρούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Σκοπός τους είναι η ολιστική αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας, σε συνδυασμό με προγράμματα Αντιγήρανσης.

Όλα γίνονται κατόπιν ειδικών αιματολογικών και μοριακών εξετάσεων, λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού και εκτίμηση της σύστασης του σώματος (λίπος, μυική μάζα, υγρά)

Προσεγγίζεται το πρόβλημα ολιστικά, με τη βοήθεια ειδικευμένων ιατρών (ιατρική της παχυσαρκίας και βελονισμός) και στόχος μας είναι η διατροφική εκπαίδευση και φυσικά η διατήρηση των απολεσθέντων κιλών, σε συνδυασμό με ευεξία και ομορφιά.

Η Αντιγήρανση στοχεύει στην:

• πρόληψη χρόνιων παθήσεων (ΣΔ2, οστεοπόρωση, αυτοάνοσα, φλεγμονώδεις νόσοι)

• στην ομορφιά περιποίηση σώματος ( θεραπεία κυτταρίτιδας, απώλεια πόντων και σύσφιξη ) και προσώπου με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και μηχανήματα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα :210-6801085-086

email: hello@psoma.gr

site: www.psoma.gr

Δρ. Μαρία Αθ. Ψωμά
Ιατρός- Μικροβιολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI)

Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης
Μέλος της American Society for Nutrition
Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής
Ιδρυτικό μέλος της European Society of Lifestyle Medicine ESLM
Research and Evidence-based Prevention and Treatment of Chronic Diseases



Εδώ θα δείτε έναν διαγωνισμό ειδικά για το Queen.gr στον οποίο 3 τυχερές θα κερδίσουν παρακολούθηση για απώλεια βάρους για 2 μήνες από την ομάδα του πολυϊατρείου Dr. Psoma Wellness, 4 συνεδρίες για μείωση πόντων με το μηχάνημα Zerona που υπάρχει αποκλειστικά και μόνο στο πολυΪατρείο της Dr. Psoma Wellness, και λιπομέτρηση και 4 πρεσσο θεραπείες για κινητοποίηση του λεμφικού συστήματος και ενεργοποίηση του.