Η Νέα Ορλεάνη είναι γεμάτη θετική ενέργεια !!!

Η Νέα Ορλεάνη είναι γεμάτη θετική ενέργεια !!!

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που πήγαμε και έχουμε τόσα να θυμόμαστε !!!

Έδω και πάρα πολλά χρόνια η Ελληνό Αμερικανίδα παιδική μου φίλη η Έλλη Μάντης μας καλούσε κάθε χρόνο να πάμε στο σπίτι της στην Νέα Ορλεάνη και δεν το κανονίζαμε ποτέ μέχρι που το πήραμε απόφαση και ήταν η καλύτερη που είχαμε κάνει.

Άριστη οικοδέσποινα με το παραπάνω μας ξενάγησε και μας έδειξε σχεδόν τα πάντα ( αφήσαμε και λίγα για την επόμενη φορά).

Μας πήγε κάθε μέρα στα Mardi Gras Parades που ήταν παρελάσεις που σου πετάγανε τις πολύχρωμες χάντρες για τον λαιμό, και που όλη η Νέα Ορλεάνη ήταν ντυμένη στα χρώματα αυτά. Μέχρι και Dog Parade είδαμε στο French Quarter, ( έχω ανεβάσει βιντεάκια στο facebook & www.instagram.com/majenco ).

Μας ξενάγησε πραγματικά στα καλύτερα, μας πήγε στο ξακουστό εστιατόριο Galatoire's που είναι ανοιχτό από το 1905 και ανήκει στον Έλληνα επιχειρηματία από την Καλαμάτα τον John Georges που θα σας μιλήσω για αυτόν σε επόμενο ποστ. Η εμπειρία μας εκεί ήταν μοναδική, οι παρελάσεις φαντασμαγορικές.

Γνωρίσαμε μια μοναδική pop art καλλιτέχνη που για εμένα είναι ο Andy Warhol του σήμερα, την λένε Ashley Longshore και θα σας μιλήσω πολύ σύντομα για αυτήν !!!

Πήγαμε στο Ζοο σε μια υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα, περπατήσαμε πολύ γενικά αρκετά πολύ σε όλη την Νέα Ορλεάνη επειδή κλείνανε τους δρόμους συνέχεια για τις παρελάσεις στην κυριολεξία δεν σταματήσαμε να περπατάμε.

Τις ώρες που ήταν το NBA All Star Game ήταν κλειστοί όλοι οι δρόμοι και έβρεχε ακατάπαυστα να είναι καλά ο John Georges που μου βρήκε την πρώτη μέρα ένα τουκ τουκ και με πήγε κατευθείαν στο γήπεδο, η πλάκα είναι πως έφτασα την ίδια ώρα με όλους τους παίχτες.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ( και το λιγουρεύομαι ακόμα ) είναι το King Cake μας έλεγε η Έλλη πως είχε άπειρη ουρά για να το αγοράσει τετράγωνα οικοδομικά μας φαινόταν υπερβολικό στην αρχή μέχρι που το δοκιμάσαμε.. Το King Cake είναι έθιμο εκεί όπως έχουμε εμείς την Βασιλόπιτα με το φλουρί εκείνοι έχουν ένα κουκλάκι μικρό μέσα. Εκτός από το δικό μας που το φάγαμε ΌΛΟ, η Έλλη είχε πάρει άλλο ένα για να το πάμε σε ένα κάλεσμα που μας κάναν για να δούμε από ειδικό σταντ τις παρελάσεις. Στον δρόμο μας καθοδών για εκεί μπορεί και να μας σταμάτησαν πάνω από 100 άτομα για το King cake για να μας το πάρουν.

Η Νέα Ορλεάνη φημίζεται για την κουζίνα της και η Έλλη μας πήγε σε πολλά διαφορετικά είδη εστιατορίων είδαμε από τον Magic Johnson μέχρι πολλούς άλλους γνωστούς.

Η Εμπειρία του ταξιδιού μας ήταν μοναδική και μαγευτική. Η Έλλη ήταν η απόλυτη οικοδέσποινα και μαζί με την Μιράντα ανυπομονούμε πρώτα ο Θεός να μπορέσουμε να ξανά πάμε.