Σχέση από απόσταση: Μερικά tips για να μείνετε... ενωμένοι

Ερμιόνη Σαρρή
Σχέση από απόσταση: Μερικά tips για να μείνετε... ενωμένοι

Μία δοκιμασία από την οποία πρέπει να βγείτε νικητές

Η νέα μόδα των σχέσεων το επιβάλλει. Εδώ εσύ, εκεί αυτός και ούτω καθεξής. Σπουδές και καριέρα είναι οι δύο βασικότεροι λόγοι που αναγκάζουν τα ζευγάρια να ζήσουν τον έρωτά τους... ξεχωριστά. Μπορεί οι φίλοι σου να σου λένε ότι είναι δύσκολο και εσύ όσο περνάει ο καιρός να το πιστεύεις ακόμη περισσότερο, αλλά δεν πρέπει να τα παρατάς.


Ναι δε θα δείτε απόψε μία ταινία αγκαλιά στον καναπέ, ούτε θα δώσετε ένα παθιασμένο φιλί λίγο πριν κοιμηθείτε. Μιλάτε για ώρες στο skype, ανταλλάσετε μηνύματα, στέλνετε ηλεκτρονικά φιλάκια και περιμένετε πως και πως την ώρα του ταξιδιού. Εσύ ή αυτός πρέπει να γίνετε ο ταξιδιώτης της σχέσης. Και πάλι όμως θα σου πούμε, πως υπάρχουν τρόποι να μη χάσετε λεπτό τον ενθουσιασμό σας μέχρι να έρθει η ώρα που θα είστε και πάλι εντός της ίδιας πόλης.

Κάνε του εκπλήξεις: Αν ο αγαπημένος σου μένει σε άλλη πόλη εντός της ίδιας χώρας, αυτό θα είναι πολύ εύκολο για εσένα. Βέβαια και σε άλλη χώρα αν βρίσκεται, να θυμάσαι πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν φροντίσει αρκετά καλά για κάτι τέτοιες περιπτώσεις και με λίγο προγραμματισμό θα βρεις πολύ οικονομικές τιμές. Μόλις φύγεις από το γραφείο την Παρασκευή, πάρε τη βαλίτσα σου και τρέξε στον αγαπημένο σου. Έχετε μπροστά σας ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να αναπληρώσετε το χαμένο σας χρόνο και να πάρετε δυνάμεις. Να θυμάσαι, πως η απόσταση θέλει το παιχνίδι της για να μην πλήξει κανένας από τους δυο σας. Άσε, που θα του δείξεις και το πόσο ερωτευμένη είσαι μαζί του, και πίστεψέ μας το χρειάζεται.

Μίλα του ειλικρινά: Το ότι είναι αλλού σωματικά δε σημαίνει πως είναι και ψυχολογικά-πνευματικά. Μην του κρύβεις, λοιπόν, συναισθήματα και πράξεις. Πίστεψε μας δε θέλει να το μάθει από κάποιο... πουλάκι. Από την άλλη, πρέπει να ξέρει ακριβώς τι νιώθεις για να σε βοηθήσει. Δε σε βλέπει, οπότε δεν μπορεί να τα καταλάβει από μόνος του. Είσαι στα down σου για τη δουλειά σου, ναι πες του το. Σου φταίει αυτός σε κάτι με τη συμπεριφορά του, μη ντραπείς να του το πεις και να το συζητήσετε. Ξεκάθαρα πράγματα. Πολλές φορές θεωρούμε πως όταν κάποιος είναι μακριά μας δε χρειάζεται να μαθαίνει τα πάντα, αλλά όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, συμβαίνει το αντίθετο. Και αυτή τη φορά σου μιλάει κάποια που έχει φάει την απόσταση με το κουτάλι.

Μην πιέζετε ο ένας τον άλλον: Ο κανόνας αυτός ισχύει σε όλες τις σχέσεις, αλλά όταν μιλάμε για σχέση απόστασης, πρέπει να τον τηρείτε με ακόμη μεγαλύτερη ευλάβεια. Ναι είναι Σαββατόβραδο και έχει βγει σε μία πόλη που δεν ξέρεις με ποιους είναι και που. Δε χρειάζεται να του στείλεις 100 μηνύματα και να μην τον αφήσεις λεπτό να ανταλλάξει κουβέντα με την παρέα του. Άφησέ τον να διασκεδάσει και θα μιλήσετε αργότερα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση. Και πίστεψέ μας πως αν θέλει να την κάνει την κουτσουκέλα του, θα την κάνει.Οπότε,πιείτε τα ποτάκια σας ανενόχλητοι με τις παρέες σας και δώστε ραντεβού στο... pc.

Μάθετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου: Στόχος σας δεν είναι ο έλεγχος των κινήσεων σας, απλά δε θα αισθάνεστε τόσο απόμακροι. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει και η επικοινωνία σας πιο εύκολη και θα είστε και οι δύο πιο ήρεμοι. Λίγες είναι οι φορές που του είχες στείλει μήνυμα και περίμενες μία ώρα πάνω από το κινητό ενώ αυτός ήταν σε... meeting; Άτιμο πράγμα η αναμονή. Καλό θα ήταν επίσης να ξέρετε πως έχετε μία ώρα για να επικοινωνήσετε επαρκώς και να δείτε ο ένας τον άλλον- από τον υπολογιστή πάντα-. Αν το αφήνετε στον αέρα, μην παραξενευτείτε αν περάσουν μέρες και δεν έχετε κάνει ούτε μία βιντεοκλήση.

Γίνε σέξι: Προς Θεού δεν εννοούμε να εμφανιστείς μπροστά από την κάμερα με τα εσώρουχα (όχι ότι είναι και άσχημη ιδέα, απλά σιγουρέψου ότι είναι μόνος του). Επειδή όμως θα έρθουν πολλά βράδια που θα σου λείπει και θα σκέφτεσαι τους δυο σας αγκαλιά στο... κρεβάτι, μη διστάσεις να του το αποκαλύψεις. Κράτα τη φλόγα μεταξύ σας αναμμένη μέσα από κάποια sms και κάνε τον να μετράει αντίστροφα μέχρι την ώρα που θα τα... πείτε.

Διαβάστε ακόμα:

Τον χάνεις και δεν ξέρεις τι να κάνεις; 6 βήματα για να τον φέρεις πίσω

Έχεις αγαπήσει; Αν δεν γνωρίζεις αυτούς τους 15 κανόνες μάλλον δεν το έκανες ποτέ