4 αλήθειες για έναν δύσκολο χωρισμό

4 αλήθειες για έναν δύσκολο χωρισμό

Δεν είναι ποτέ εύκολος, έχει παράπλευρες απώλειες, αλλά πάντα οι πληγές επουλώνονται

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Μια απώλεια που πρέπει να ζήσεις, να περάσεις όλα τα στάδια θλίψης και αποχωρισμού και να αφήσεις τον χρόνο να γιατρέψει τα σημάδια που θα σου αφήσει. Τέσσερις είναι οι αλήθειες που πρέπει να ξέρεις αν βιώνεις τώρα έναν δύσκολο χωρισμό.

Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία
Όσο δυνατή γυναίκα και να είσαι, όση αυτοπεποίθηση και αν έχεις ως προσωπικότητα όταν έρχεται η στιγμή μια σχέση να τελειώσει υπάρχει πάντα ένα συγκεκριμένο επίπεδο πόνου, που επιφέρει και ο οποίος συνδέεται με τη διαδικασία να βγάλεις τον σύντροφό σου από τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του χωρισμού και αυτή την απώλεια πρέπει να πολεμήσεις.

Ο πόνος μπορεί να είναι μεγάλος
Ακόμα και αν θες τον χωρισμό οι συναισθηματικές "αναταράξεις" και ο πόνος είναι αναπόφευκτα. Όταν μια σχέση πρέπει να τελειώσει –όσο σωστοί και αν είναι οι λόγοι- χάνεις μαζί με τον σύντροφο και έναν φίλο που είχε σημαντικό χρόνο στη ζωή σου. Η απουσία του θα γίνει αισθητή. Επιπλέον όταν μια σχέση τελειώνει η γυναίκα πολλές φορές τείνει να θεωρεί τον χωρισμό μια προσωπική αποτυχία. Αυτό το συναίσθημα προκαλεί ακόμα περισσότερο συναισθηματικό στρες προσθέτοντας περισσότερη θλίψη.

Μπορεί να χάσεις τις κοινές παρέες σας
Όταν ένας γάμος ή μια ερωτική σχέση φτάνει στο τέλος της είναι πολύ λογικό να έχει παράπλευρες απώλειες και αυτό συμπεριλαμβάνει την απώλεια κοινών φίλων. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο αν αυτή ήταν η βασική σου ομάδα φίλων. Παράλληλα λοιπόν με την απογοήτευση, που βιώνεις με τον σύντροφό σου, μπορεί να κουβαλάς και θυμό με ανθρώπους που είχες δίπλα σου και τώρα έχασες.

Στο τέλος... όλα θα πάνε καλά
Πολλοί ισχυρίζονται πως ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, αλλά θα ήταν πιο ακριβές να πούμε πως η απόσταση είναι αυτή που θα σε κάνει να απασχολείσαι με τον καιρό με άλλα πράγματα. Η καρδιά και το μυαλό μας μπορεί να αντέξει μια έντονη συναισθηματικά κατάσταση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά τα αρνητικά συναισθήματα θα σβήνουν, θα υποχωρούν μόνα τους. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις εσύ είναι να αφήσεις τον χρόνο να περάσει μέχρι η απώλεια να είναι παρελθόν και όχι παρόν.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ η λύση είναι μονάχα μία...