Το savoir vivre του κεράσματος

Το savoir vivre του κεράσματος

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Βγαίνεις ραντεβού; Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Ένα ραντεβού μπορεί να είναι και επαγγελματικό. Ή να δώσεις ραντεβού με ένα φίλο, να πιείτε μία μπύρα. Με μία φίλη, να πείτε να νέα σας με ένα κοκτέιλ. Σου έχει τύχει να πληρώσεις τα ποτά σε ραντεβού που σε προσκάλεσε κάποιος που τον ενδιαφέρεις σε προσωπικό επίπεδο; Ο λόγος περί ραντεβού λοιπόν, να δούμε ποιος φωνάζει το «γκαρσόν» για να πληρώσει το λογαριασμό -μην πίνεις πολύ, γιατί στο τέλος μπορεί να σε συμφέρει καλύτερα να πληρώσεις τη νύφη.

Ερωτικό ραντεβού

Θα ξεκινήσω με μια προσωπική ιστορία. Γνώρισα ένα νεαρό άνδρα, ας πούμε γύρω στα 30. Βγήκαμε πρώτο ραντεβού σε μέρος που εκείνος επέλεξε, χωρίς να περάσει να με πάρει. «Στις 22.00 θα σε περιμένω εκεί», μου είπε. Άντε και πήγα. Παραγγέλνουμε από ένα ποτό. Κόστιζαν: 10 ευρώ το δικό μου και 20 ευρώ το δικό του. Σύνολο: 30 ευρώ. Στο μεταξύ ανεβάζω πυρετό (όχι από το κακό μου -ακόμα) και του λέω ότι δεν αισθάνομαι καλά. Τα ποτά τελειώνουν, με κοιτάει και μου λέει: «Θα πιούμε άλλο;». «Όχι, φίλε, δεν θα πιούμε, έχω πυρετό». Δεν το είπα, αλλά πολύ θα ήθελα. Έτσι αρκέστηκα να τον κοιτάξω σαν κουτάβι. Δεν πτοήθηκε. Σήκωσε το χέρι, μία ευγενέστατη κοπέλα κατέφθασε και παρήγγειλε μόνο για τον εαυτό του ακόμη ένα ποτό, αξίας 10 ευρώ. Σύνολο: 40 ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ