Έφηβες και αντισύλληψη: Πόσο προσέχουν τα νέα κορίτσια;

Έφηβες και αντισύλληψη: Πόσο προσέχουν τα νέα κορίτσια;

Εφηβεία! Είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους στη ζωή κάθε κοριτσιού και αυτό γιατί χαρακτηρίζεται από πολλές σωματικές συναισθηματικές και ψυχολογικές μεταβολές. Ανάμεσα στις αλλαγές αυτές, αναπτύσσεται και η σεξουαλικότητα κάθε εφήβου ενώ παράλληλα ξεκινάει η σεξουαλική του ζωή. Είναι ένα σημείο σταθμός για κάθε γυναίκα που μεγαλώνει και μεταμορφώνεται από κοριτσάκι σε γυναίκα.

Μια άσχημη εμπειρία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τόσο τη συναισθηματική όσο και την ψυχική της υγεία. Πόσο μάλλον όταν είναι ευάλωτη, άπειρη και μπορεί να εκθέσει άθελά της τον εαυτό της σε πολλούς κινδύνους, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Πώς όμως μπορούμε να προστατευτούμε;

Είναι γεγονός, πως οι νέες γυναίκες στην Ελλάδα δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες γύρω από θέματα αντισύλληψης. Αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα καθώς οι μισές έφηβες ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή σε ηλικία 17 ετών, ενώ υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως το 73% των εφήβων 14 έως 16 ετών, είχαν μιας κάποιας μορφής σεξουαλική δραστηριότητα.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η συχνότερα χρησιμοποιούμενη αντισυλληπτική μέθοδος από τους εφήβους είναι η διακοπτόμενη συνουσία σε ποσοστό 40%, ακολουθεί το ανδρικό προφυλακτικό, ενώ τα ποσοστά χρήσης του αντισυλληπτικού δισκίου αγγίζουν μόλις το 4%. Αυτό σημαίνει ότι ελάχιστα κορίτσια επιλέγουν να αναλάβουν την ευθύνη του εαυτού τους και να επιλέξουν μία μέθοδο που ταιριάζει στο σώμα, τις ανάγκες τους και τον τρόπο ζωής τους.

queen2

Ενημερώσου για τις νέες μεθόδους αντισύλληψης στο prosexo.gr

Σήμερα, κάθε γυναίκα έχει περισσότερες επιλογές ώστε να μπορεί εύκολα να επιλέξει εκείνη που της ταιριάζει περισσότερο, ενώ φαίνεται ότι πολλές δεν τις γνωρίζουν. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα site για την αντισύλληψη στο οποίο μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι γύρω από κρίσιμα θέματα αντισύλληψης, να λύσεις τις απορίες σου και να γνωρίσεις τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου.

Μία από αυτές για παράδειγμα είναι ο κολπικός δακτύλιος (NuvaRing©), που περιέχει το οιστρογόνο αιθινυλοιστραδιόλη και το προγεσταγόνο ετονογεστρέλη. Τοποθετείται στον κόλπο της για διάστημα τριών εβδομάδων και αφαιρείται για μια εβδομάδα, στην οποία η έφηβη έχει εμμηνορρυσία. Το καλύτερο όμως είναι ότι τον τοποθετείς μόνη σου! Στο site θα βρεις πολλές ακόμη πληροφορίες για τις επονομαζόμενες μακράς διάρκειας αναστρέψιμες αντισυλληπτικές μεθόδους, όπως τα ενδομήτρια σπειράματα (IUD) που είναι κατάλληλα και για έφηβες!

Δεν είσαι ευχαριστημένη με τη μέθοδο αντισύλληψης που έχεις επιλέξει; Δεν θέλεις να λαμβάνεις αντισυλληπτικά χάπια σε καθημερινή βάση; Αποφάσισε για τον εαυτό σου! Ενημερώσου και πάρε αποφάσεις που αφορούν στο σώμα σου. Στο prosexo.gr θα ανακαλύψεις όλες τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου, ώστε να είσαι σίγουρη ότι η απόφαση που έλαβες ικανοποιεί τις προσωπικές σου ανάγκες και τον τρόπο ζωής σου.