Για να ξέρεις: Αυτές είναι οι 5 περίοδοι μέσα στη χρονιά που μάλλον θα σε χωρίσει

Γωγώ Φούντα
Για να ξέρεις: Αυτές είναι οι 5 περίοδοι μέσα στη χρονιά που μάλλον θα σε χωρίσει

Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε

Όχι δεν είσαι μέντιουμ και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις, τουλάχιστον όχι με σιγουριά. Ωστόσο, στατιστικά και φυσικά το Facebook-αλάνθαστο όπως πάντα-μπορούν να σου δώσουν μία ιδέα σχετικά με τις τάσεις και τις προτιμήσεις των ανθρώπων παγκοσμίως. Ίσως το πιο χρήσιμο από όλα αυτά, να είναι το συγκεκριμένο, μιας και μόλις βγήκαν οι 5 περίοδοι της χρονιάς, που μάλλον θα σε χωρίσουν. Όχι, δεν είναι το καλοκαίρι όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Αλλά επειδή όπως είπαμε, δεν υπάρχει λόγος να μαντεύεις, σου έχουμε τις αποδείξεις.

Πρωτοχρονιά

Κι όμως, εκεί που περιμένεις κάτω από το γκι να δώσεις το πρώτο αισθησιακό φιλί της χρονιάς και να υποσχεθείτε αιώνια αγάπη και έρωτα, εκεί λοιπόν που εσύ παραδοσιακά έχεις φορέσει και κόκκινη κιλότα, δέχεσαι το σοκ: «Θέλω να χωρίσουμε». Σε περίπτωση που το θεωρείς βάρβαρο, υπάρχει ωραιότατη εξήγηση γι’ αυτό: Την περίοδο των γιορτών ερχόμαστε αρκετά κοντά με τις οικογένειές μας. Και τα έχουμε πει πολλές φορές: Όταν η οικογένεια μπερδεύεται στη σχέση, μόνο κακό μπορεί να δημιουργήσει. Η μαμά του μπορεί να του είπε για ακόμη μία φορά πόσο αταίριαστοι είστε, υπάρχει πιθανότητα να κουβάλησε για φαγητό και το κορίτσι του από το Λύκειο, ο φρεσκοχωρισμένος ξάδερφος του είπε ότι νιώθει καλύτερα από ποτέ… Πολύ θέλει ο άνθρωπος; Αν πάντως σε χωρίσει σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είσαι πολύ τυχερή: Έχεις άπειρο αλκοόλ για να πνίξεις τον πόνο σου.

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Φταις κι εσύ φίλη μου. Όχι φταις. Τον γεμίζεις με άγχος και νιώθει πολύ μεγάλη πίεση για την ημέρα αυτή. Όλα πρέπει να είναι τέλεια, ρομαντικά και να σου πάρει το πιο υπέροχο και πρωτότυπο δώρο. Θα πρέπει να πάτε για φαγητό, ποτό και μετά για αχαλίνωτο σεξ. Όλα αυτά τον ταράζουν γιατί φοβάται ότι δε θα ανταποκριθεί στις υψηλές σου προσδοκίες. Και τι κάνει λοιπόν προκειμένου να τα αποφύγει όλα αυτά; Σε χωρίζει!!! Καλά να πάθεις που ήθελες και ρομαντικό δείπνο.

Τον Μάρτιο (καθ’ όλη τη διάρκεια)

Ο χειμώνας τελειώνει και ο ήλιος αρχίζει να λάμπει ξανά. Χουχουλιάσατε όλο το χειμώνα στον καναπέ, βλέποντας ταινίες και σειρές, και τώρα αρχίζει αν νιώθει ότι είναι έτοιμος να ανοίξει και πάλι τα φτερά του. Χώρισαν και δύο φίλοι του, βγήκε και για ένα-δύο ποτάκια και είδε τα πρώτα crop tops, την πήρε την απόφαση και μάλιστα ελαφρά τη καρδία. Ότι με την κοιλιά που έχει κάνει, δεν είναι και το top γκομενάκι, καλό θα ήταν να του το πεις, για να μην τρέφει και αυταπάτες. Παρόλα αυτά μην επιμείνεις, γιατί το μαύρισμα και η περίοδος του μαγιό δεν είναι μακριά, οπότε αυτή που θα λάμψει μάλλον είσαι εσύ.

Αρχές Νοεμβρίου

Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον heartbreaker των αρχών Νοεμβρίου, αλλά όχι για έλλειψη προγράμματος. Διότι φίλη μου, είναι αρκετά τίμιος ώστε να σου δώσει τα ψηλοτάκουνά σου στο χέρι, 1,5 μήνα πριν τις γιορτές, για να μπορέσεις κι εσύ σαν άνθρωπος να κανονίσεις κάτι καλό προκειμένου να τον ξεπεράσεις (μα πόσο γόης πια;). Όντως, στατιστικά, υπάρχουν πολλοί που χωρίζουν την περίοδο αυτή, κυρίως γιατί και μόνο στη σκέψη ότι θα περάσουν τα Χριστούγεννα με κάποια που δε θέλουν, τους πιάνει πανικός. Άσε που ίσως να έχουν καταφέρει να σε αντικαταστήσουν μέχρι να αρχίσει η τηλεόραση να προβάλλει το Home Alone!

Tέλη Νοεμβρίου-μέσα Δεκεμβρίου

Οι συγκεκριμένοι είναι ή ξεχασιάρηδες ή τεμπέληδες. Δε φτάνει που χαραμίζουν το πρόγραμμά σου, σε κερνάνε και φαρμάκι στο τέλος. Πίσσα και πούπουλα στους συγκεκριμένους, χωρίς κανένα έλεος. Δυστυχώς είναι πολλοί και δυστυχώς το είδος τους δεν κινδυνεύει και ιδιαίτερα.