Φοβού τον στοματικό έρωτα και απόλαυση φέροντα

Φοβού τον στοματικό έρωτα και απόλαυση φέροντα

Δεν επιθυμούμε καθόλου να είμαστε άγγελοι κακών μα αυτό το νέο κρυφό δε μπορούμε να σας το κρατήσουμε.

Η μεγάλη αύξηση σε κρούσματα καρκίνου που εντοπίζονται στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού, του είδους, δηλαδή, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον ιό HPV (τον ίδιο που προκαλεί τα κονδυλώματα).

Σύμφωνα με τον Δρ. Greg Hartig, καθηγητή ωτορινολαρυγγολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν «Φαίνεται πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έντονη σεξουαλική δραστηριότητα και, συγκεκριμένα, στον στοματικό έρωτα, και την αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HPV».

Και, σύμφωνα με μια έρευνα που είχε γίνει αρκετά παλιότερα, το 2007, το να φτάνει ή και να ξεπερνά ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων με τους οποίους έχει επιδοθεί σε στοματικό έρωτα κατά τη διάρκεια της ερωτικής ζωής του αυξάνει κατά 3,4 φορές τις πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο της γλώσσας, του λαιμού ή των αμυγδαλών. Ο αριθμός 26 -ή και μεγαλύτερος- των ερωτικών παρτενέρ τριπλασιάζει, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τον κίνδυνο.

Με λίγα λόγια, επανερχόμαστε σε κάτι που ήδη γνωρίζουμε: ό,τι είναι απολαυστικό είναι βλαβερό για την υγεία μας. Κάτι σαν το αλκοόλ, τα λιπαρά και άλλα τέτοια, δηλαδή.