Το αγόρι μου θέλει να κάνουμε σεξ από... πίσω! Το σκέφτομαι...

Το αγόρι μου θέλει να κάνουμε σεξ από... πίσω! Το σκέφτομαι...

Είναι ασφαλές ή όχι;

Το γράμμα της αναγνώστριας

«Έχω μία σχέση εδώ και 3 μήνες και είμαι πολύ ευτυχισμένη. Κάνουμε πολύ καλό σεξ. Βέβαια ο φίλος μου είναι ψιλο- kinky και θέλει να δοκιμάζουμε βοηθήματα και παιχνίδια. Δεν έχω πρόβλημα σε αυτό. Μου ζητά επίμονα τελευταία- για να μην πω από την αρχή- να κάνουμε σεξ από πίσω.. Έχω αρχίσει να το φαντασιώνομαι. Δεν θέλω να με περάσει για εύκολη όμως! Δηλαδή, ότι το κάνω αυτό με όλους τελικά ή ότι μπορεί να με κάνει ότι θέλει. Η αλήθεια είναι πως έχουμε τρελή χημεία και με ερεθίζει απίστευτα ο συγκεκριμένος! Τι να κάνω; Ακούω συνέχεια κάτι σκηνικά κιόλας πως συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα ... αλλά το σκέφτομαι...»

H απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, φίλη άνοιξες μεγάλο θέμα τώρα... ε, οι Έλληνες κυρίως έχουν μία... λατρεία στο back door sex. Και οι Ελληνίδες το ίδιο κι ας μην το παραδέχονται. Εκεί που προκύπτει το πρόβλημα, dear, είναι στο αν το απολαμβάνουν τελικά ή αν το κάνουν απλά για να κρατήσουν τον άντρα. Αν γίνει σωστά, μπορεί να δώσει μεγάλη ευχαρίστηση και στα δύο μέλη, αν αντιθέτως όμως γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να δημιουργήσει χρόνιες φοβίες και απέχθεια. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά απο άντρες χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία και γνώσεις, όπου το προσπαθούν με λάθος τρόπο.

Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι ο πρωκτός είναι αρκετά διαφορετικός από το αιδοίο. Ο πρωκτός δεν παράγει υγρά όπου είναι απαραίτητα για την ομαλή είσοδο, και είναι αρκετά πιο σφιχτός και κλειστός. Η γυναίκα επίσης, πρέπει να νιώθει εμπιστοσύνη και ασφάλια με τον σύντροφό της, καθότι είναι μία πράξη που σημαίνει ολοκληρωτική υποταγή. Πολλές γυναίκες αποστρέφονται το πρωκτικό σεξ εξαιτίας της τραυματικής πρώτης δεύτερης ή τρίτης τους εμπειρίας. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Το σίγουρο είναι πως αν δεν είσαι ήρεμη και χαλαρή, θα πονέσεις. Αν πάλι εκείνος επιμένει να διεισδύσει χωρίς καμία προετοιμασία και πάλι θα πονέσεις. Αν δεν χρησιμοποιήσετε λιπαντικό, επίσης θα πονέσεις και θα παραπονέσεις. Για να ευχαριστηθείτε το πρωκτικό σεξ και οι δύο, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να συμφωνήσετε μεταξύ σας, όπως το πότε θέλεις να γίνει, το πού και το πώς.

Έπειτα, θα πρέπει να σε αφήσει να κινήσεις τα νήματα. Για παράδειγμα μπορείς εσύ να οδηγήσεις το πέος του αργά και στο βάθος που θέλεις. Πριν ενδώσεις στο πρωκτικό σεξ, θα πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά όσον αφορά την ανατομία της περιοχής. Δηλαδή, είναι καλό να ξέρεις ότι στον πρωκτό υπάρχουν δύο μυς, οι σφικτήρες. Παρόλο που μπορείς να ελέγξεις τον εξωτερικό μυ, ο εσωτερικός έχει εντελώς δική του άποψη, αφού δρα αντανακλαστικά. Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να νομίζεις πως είσαι αρκετά χαλαρή και έτοιμη για το πρωκτικό σεξ, αλλά ο εσωτερικός μυς να αποδειχτεί τελείως ανέτοιμος.

Θυμήσου: μπορείτε να περάσετε από τον κόλπο στον πρωκτό αλλά όχι το ανάποδο. Έπειτα, θυμήσου πως για να έρθεις σε πρωκτική επαφή με κάποιον χωρίς προφύλαξη θα πρέπει να έχετε μια αποκλειστικά μονογαμική σχέση και να έχετε εξεταστεί και οι δύο για την ύπαρξη διαφόρων ασθενειών. Το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την πρόσληψη κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Οπότε: μην ξεχνάς ποτέ το προφυλακτικό, ειδικά στο σεξ της πίσω πόρτας!Η πρωκτική επαφή χωρίς προφυλακτικό δεν αποκλείει τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων. Έτσι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος για γονόρροια, χλαμύδια, HPV (που μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα αλλά και να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πρωκτού), έρπητα, ηπατίτιδα β, AIDS κ.λπ. Επιπλέον μπορεί να προκληθούν μηχανικές βλάβες, διαταράσσοντας τη διαδικασία της αφόδευσης αλλά και τραυματισμοί στον πρωκτό, καθώς και μερική ή και ολική (ειδικά σε περίπτωση βίαιης επαφής) ρήξη του έσω σφιγκτήρα, ο οποίος συγκρατεί τα κόπρανα με αποτέλεσμα το άτομο να εμφανίσει ακράτεια.

Ο κίνδυνος να κολλήσεις κάποιο ΣΜΝ είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι ένας άντρας, αφού το γυναικείο έντερο μπορεί να μολυνθεί πιο εύκολα από το πέος. Επίσης οι γυναίκες γενικά εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα, με αποτέλεσμα συχνά να μην γνωρίζουν αν μολύνθηκαν. Πολλές μάλιστα αναπτύσσουν και πυελική φλεγμονή εξαιτίας αυτής της άγνοιας, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο στείρωσης και εξωμήτριας κύησης. Το ίδιο ισχύει και για τον άντρα. Η μετάδοση λοιμώξεων και μολύνσεων είναι συχνότερες στην πρωκτική επαφή, καθώς το πέος μπορεί να τραυματιστεί πιο εύκολα, ενώ σε περιπτώσεις βίαιης επαφής οι πιθανότητες τραυματισμού αυξάνουν. Επιπλέον το ενδεχόμενο «κατάγματος» του πέους είναι μεγαλύτερο λόγω της αυξημένης αντίστασης του σφιγκτήρα.

Πολλές γυναίκες ξεκινούν τις πρωκτικές επαφές, παρόλο που ξέρουν ότι θα πονέσουν, από περιέργεια, για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του συντρόφου τους, ή για την απόκτηση καινούργιας εμπειρίες γύρω από το σεξ. Η κάθε γυναίκα όμως δικαιούται να έχει αντιρρήσεις και η αντίρρηση αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή κυρίως όταν δεν το επιθυμεί. Σημαντικοί επίσης λόγοι αποφυγής της πρωκτικής επαφής είναι ο πόνος, η παρουσία ραγάδων, αιμορροΐδων, κάποιου βαθμού πρόπτωσης του εντέρου, ή το ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος του πέους του συντρόφου. Αν το θέλεις όμως δεν έχεις παρά να αφεθείς στα χέρια του έμπειρου συντρόφου σου πάντα με προφυλάξεις, λιπαντικό και υπομονή. Από ό, τι λες φαίνεται να τό 'χει το παληκάρι! Θα σας φανούν και χρήσιμα στην αρχή τα... ερωτικά βοηθήματα!

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα ατυχήματα... ε είναι απόλυτα λογικό δεδομένου του σημείου. Ο τρόπος να τα αποφύγεις είναι να έχεις προνοήσει για τα απαραίτητα προηγουμένως. Αν αισθάνεσαι... γεμάτη! Αφήστε το για άλλη φορά! Μην νομίζεις πως τα βιντεάκια στο youporn ειναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Η απόφαση είναι δική σου.

Για όλες εσάς που θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας, μπορείτε να μας στείλετε email στο info@queen.dpg.gr