Εκεί που μιλάμε, βγαίνει off line... αξίζει να μιλάω μαζί του;

Εκεί που μιλάμε, βγαίνει off line... αξίζει να μιλάω μαζί του;

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, φαίνεται!

To γράμμα της αναγνώστριας

Καλημέρα ή καλησπέρα...Με λένε Μαρία και είμαι 16 χρόνων και θέλω την βοήθεια σας... Εδώ και μια βδομάδα μιλάω με ένα αγόρι από την Αθήνα (εγώ μένω γύρω στη μια ώρα πιο μακριά) και μου τα λέει πολύ παράξενα... Θα αργήσει να μου απαντήσει, όταν μιλάμε ξαφνικά θα βγει ενώ κάποιες άλλες φορές μιλάει πολύ γλυκά και τρυφερά, μου αφιερώνει τραγούδια, και μου λέει γλυκόλογα, αλλα όταν τον πιάνει κλείνει τον υπολογιστή χωρίς να πει αντίο, χωρίς να χαιρετήσει... Επίσης μου λέει πως περιμένει να τελειώσουν οι εξετάσεις για να έρθει να με δει... Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει να συνεχίσω να μιλάω μαζί του?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η απάντηση του Queen.gr

Μαρία, είσαι μόνο 16 χρονών, από την άλλη όμως θα έπρεπε ήδη να είσαι σε θέση να καταλάβεις πότε κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα ή όχι. Μιλάτε on-line άρα δεν υπάρχει ουσιαστική γνωριμία και επαφή. Τα κορίτσια συχνά- και ιδίως στην τρυφερή εφηβική ηλικία έχουν την τάση να εξιδανικεύουν καταστάσεις, να ωραιοποιούν το ενδιαφέρον κάποιου και να πλάθουν ρομαντικές ιστορίες για έρωτες στο κεφαλάκι τους. Δεν λέω ότι ένα αγόρι δεν ονειρεύεται, δεν ερωτεύεται ή τέλοσπάντων δεν αισθάνεται αλλά τα πράγματα σε αυτή την ηλικία είναι πολύ πιο απλά και εξερευνητικά θα λέγαμε.

Τα πρώτα βήματα της ερωτικής σου ζωής να τα κάνεις προσεκτικά. Δεν μας ξεκαθαρίζεις αν γνωρίζεστε και από κοντά ή όχι αλλά από το μικρό του διαστήματος και το ότι αναφέρεσαι μόνο στον υπολογιστή, δεν είναι καλό για μία πρώτη επαφή. Είσαι ανήλικη- χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορείς να προσέξεις τον εαυτό σου. Είσαι σίγουρη ότι σαν άτομο το συγκεκριμένο παιδί είναι «εντάξει»; Τον εμπιστεύεσαι;

Δεν είναι κακό να γνωρίζεις κόσμο, να μιλάς και να επικοινωνείς με ανθρώπους, ούτε φυσικά και να φλερτάρεις. Πέραν από τα παραπάνω που θα έπρεπε να σε ανησυχούν θα περάσουμε τελικά στο μόνο που είναι σίγουρο-ολοφάνερο. Παίζει, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και απλά περνά ευχάριστα την ώρα του- γεμίζοντας τα κενά του. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά, δεν θα έβγαινε έτσι από τη συζήτηση, θα σεβόταν τη συνομιλία και θα έλεγε ένα έστω: «πρέπει να φύγω, τα λέμε άλλη φορά», ενώ αν είχε πρόβλημα η σύνδεσή του επίσης θα το είχε πει για να μην αισθάνεσαι άσχημα.

Είναι ολοφάνερο πως εξυπηρετεί τις δικές του ανάγκες και μιλά αποκλειστικά για να να περνά την ώρα του ενώ δεν τον νοιάζει αν σε αφήνει ξεκρέμαστη. Μία συμβουλή: ναι αυτό είναι αγένεια, αλλά δεν έχεις να κάνεις και με ώριμο άντρα ή έστω ένα ώριμο παιδί της ηλικίας σου. Το θέμα είναι πως πρέπει να βλέπεις τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Δεν έχετε περάσει τίποτα μαζί, δεν γνωρίζεστε ουσιαστικά, δεν μπορείς να απαιτείς από τον άλλον να δεσμεύεται στο τι θα κάνει μαζί σου, ούτε να φαντάζεσαι ότι θα σε ερωτευτεί. Είστε μικροί σε ηλικία και υπάρχει και χιλιομετρική απόσταση μεταξύ σας. Δεν θα μπορείτε να βλέπεστε συχνά και να θέλετε αν συμβεί κάτι.

Κάτσε και σκέψου τι θέλεις να κάνεις και μην ρισκάρεις σε καταστάσεις που είναι δεδομένο πως δεν θα εξελιχθούν. Δες πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που εξαφανίζεται από τη συζήτησή σας. Φαντάσου πως δεν έχετε δεθεί καν. Αλλά είναι αγενές αυτό το λιγότερο. Φαντάσου πως θα νιώθεις αν κάνετε κάτι και συνεχίσει να φέρεται έτσι. Θα πληγωθείς. Μόνο που δεν θα φταίει ένα αγόρι που απλά παίζει με κοριτσάκια στον ελεύθερο χρόνο του, εξερευνώντας τις δυνατότητές του. Θα φταις εσύ που πήρες στα σοβαρά κάτι επιπόλαιο. Μπορείς να συνεχίσεις να του μιλάς αλλά κράτα αυτά στο μυαλό σου...

Μη διστάζετε να στέλνετε τις απορίες σας στο info@queen.dpg.gr