Ο φίλος μου μένει στο ίδιο μέρος με την πρώην του. Τον εμπιστεύομαι, αλλά ζηλεύω πάρα πολύ. Τι να κάνω;

Ο φίλος μου μένει στο ίδιο μέρος με την πρώην του. Τον εμπιστεύομαι, αλλά ζηλεύω πάρα πολύ. Τι να κάνω;

Γεια σας,
Ζηλεύω τον σύντροφό μου, γιατί μένει στο ίδιο μέρος με την πρώην του. Τον ζηλεύω πάρα πολύ, ενώ μου είναι πιστός και επίσης του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, όμως φοβάμαι μήπως η πρώην του τον ερωτευτεί και απελπίζομαι. Του δείχνω ότι ζηλεύω και όλο θυμώνει και αναρωτιέμαι μήπως με βαρεθεί.


Αγαπητή φίλη,

Κοίτα να δεις, ο συνδυασμός σε μια πρόταση των φράσεων «τον ζηλεύω πάρα πολύ» και «του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» το ξέρεις ότι δεν ταιριάζει ε; Στο λέω, γιατί όταν έχεις σε κάποιον «απόλυτη εμπιστοσύνη» απλά τον ζηλεύεις στα πλαίσια του game. Της πλάκας. Της ζήλιας εκείνης που κάνει πιο έντονο τον έρωτα. Και μέχρι εκεί.
Όχι, απλά το αναφέρω, για να μην μπερδευόμαστε.

Anyway, πάμε στα δικά σου.
Κοίτα να δεις, δεν κατάλαβα κάτι στο (μικρό και σε ευχαριστώ για αυτό) γράμμα σου. Όταν λες «μένει στο ίδιο μέρος με την πρώην του» τι εννοείς;
α) Πόλη; Έλα μωρέ κι εσύ! Πώς κάνει έτσι; Ούτε η πρώτη είσαι, ούτε η τελευταία. Κι αν είναι μεγάλη η πόλη πόσο συχνά να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον; Άστο να πάει, που να αλλάζεις πόλη τέτοια περίοδο και με κρίση;!
β) Σπίτι; Οκ, σε νιώθω. Δεν είναι και το καλύτερο να σκέφτεσαι ότι τους χωρίζει μια πόρτα όταν πέφτουν για ύπνο. Αλλά (γιατί ναι, πάντα υπάρχει ένα «αλλά» σε όλα αυτά) πρέπει να ξέρεις και πώς να το χειριστείς το όλο θέμα.

Κοίτα να δεις πως πάνε τα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, τότε να κοιμάσαι ήρεμη. Εσένα να σε ενδιαφέρει τι κάνει ο φίλος σου και όχι η πρώην του. Ας κόβει φλέβες αυτή για εκείνον, αν ο άλλος θέλει να είναι μαζί σου και σε αγαπάει, τότε δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα.

Άρα, εσύ τι λες; Αν μου λες ότι είναι πιστός, τότε πρέπει να χαλαρώσεις λίγο.
Και το πιο σημαντικό σημαντικό: μην του το κοπανάς κάθε τρεις και λίγο ότι ζηλεύεις και κάνεις γκρίνιες, γιατί στο τέλος θα σου πει «άσε μας κουκλίτσα μου» και δεν θα φταίει η πρώην του!

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ