Είμαι 4 χρόνια με τον φίλο μου, όλα πάνε καλά, αλλά έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: μιλάει πάρα πολύ. Και δεν καταλαβαίνει πόσο ενοχλητικό είναι αυτό. Τι να κάνω;

Είμαι 4 χρόνια με τον φίλο μου, όλα πάνε καλά, αλλά έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: μιλάει πάρα πολύ. Και δεν καταλαβαίνει πόσο ενοχλητικό είναι αυτό. Τι να κάνω;

Καλησπέρα!

Διαβάζω συχνά τις συμβουλές που δίνετε στις αναγνώστριες και ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε και εμένα με το προβλημά μου. ΄Εχω σχέση περίπου 4 χρόνια με έναν μεγαλύτερο μου, ο οποίος είναι κούκλος, γυμνασμένος και τα σχετικά αλλά το πρόβλημα είναι ότι μιλάει πολύ! Δεν αντέχεται! Δεν με αφήνει να τελειώσω ιστορία, με διακόπτει συνέχεια. Είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Έχω προσπαθήσει με αστεία να τον κάνω να καταλάβει αλλά δεν. Προσπάθησα και με πιο σοβαρό ύφος αλλά πάλι τίποτα. Συνήθως τον φιλάω για να αποφύγω το πολύ μπλα μπλα. Τι να κάνω;
Ευχαριστώ


Αγαπητή φίλη,

Σε ευχαριστώ πολύ με το γράμμα σου, γέλασα όσο δεν φαντάζεσαι (μάλλον επειδή δεν άκουγα εκείνη την ώρα τον φίλο σου!). Δύσκολα ξεκινάω τόσο καλά μια εβδομάδα και μάλιστα Αυγούστου, ενώ είμαι στην Αθήνα.

Δηλαδή μια κατάσταση εντελώς κόντρα στα στερεότυπα που γνωρίζουμε ως κοινωνία. Ξέρεις, οι φήμες θέλουν τις γυναίκες να μιλάνε περισσότερο. Αλλά βέβαια ποιος λέει ότι τα στερεότυπα ισχύουν. Αν το καλοσκεφτείς οι άντρες είναι περισσότερο κουτσομπόλιδες από τις γυναίκες.
Anyway.

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο πρόβλημα αυτό - τουλάχιστον τόσο σοβαρό πρόβλημα ώστε να σε προβληματίζει για την 4ετή σχέση σου.
Κοίτα να δεις, όλες αυτές οι καταστάσεις θέλουν λεπτούς χειρισμούς, γιατί υπάρχουν πιθανότητες να θιχτεί ο άλλος.

Έτσι όπως μου τα λες και αφού έχεις δοκιμάσει και τον καλό και τον κακό τρόπο, δύο επιλογές νομίζω σου μένουν:

1. Την επόμενη φορά που θα σε κόψει πάνω σε μια ιστορία, μπορείς να το παίξεις νευριασμένη. Να κάνεις μούτρα και μια μικρή σκηνούλα, λέγοντάς του ότι σε αντιμετωπίζει σαν γλάστρα και δεν σε αφήνει ποτέ να πεις αυτό που θέλεις. Και νιώθεις άσχημα.
Ξέρεις, είναι οι σκηνούλες που πάντα έχουν αποτελέσματα - έστω και μικρής διάρκειας.
2. Άρχισε να αποκτάς επιλεκτική ακοή! Βέβαια αυτό το κάνουν τα ζευγάρια που είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί, αλλά αν κρίνω από κάτι παππούδια που έχω γείτονες, τους γονείς της φίλης μου και κάτι θείους μου, νομίζω ότι έχει αποτέλεσμα.

Λες η επιλεκτική ακοή να είναι το μυστικό για μια τέλεια σχέση; Κάτι θα ξέρουν τα παππούδια, τόσα χρόνια εμπειρίας έχουν!

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ