Είχαμε σχέση 3 χρόνια, τον έπιασα να φλερτάρει με άλλες, χωρίσαμε, αλλά μου έλειπε και μου είπε ότι δεν θα ξαναγίνει. Τώρα είμαστε πάλι μαζί, αλλά δεν το έχω ξεπεράσει. Βοήθεια.

Είχαμε σχέση 3 χρόνια, τον έπιασα να φλερτάρει με άλλες, χωρίσαμε, αλλά μου έλειπε και μου είπε ότι δεν θα ξαναγίνει. Τώρα είμαστε πάλι μαζί, αλλά δεν το έχω ξεπεράσει. Βοήθεια.

Καλησπέρα σας!

Διαβάζω καιρό τα άρθρα σας και αποφάσισα να στείλω και την δικιά μου ιστορία μιας και ψάχνω μια απάντηση. Θα προσπαθήσω να τα αναφέρω όσο πιο συνοπτικά γίνεται.
Έχω σχέση εδώ και 3 χρόνια με έναν άνδρα 35 χρονών, 7 χρόνια μεγαλύτερο μου.
Ήμασταν πολύ καλά σε γενικές γραμμές, ταιριάξαμε πολύ και κάναμε σχέδια για κοινή ζωή.Το πρόβλημα ήταν τα οικονομικα του κυριως, και προβλήματα με τη δουλειά του και την ανεργία.
Κάποια στιγμή κάτι με έπιασε, και άρχισα να ψάχνω το κινητό του και το facebook και βρήκα αρκετά άσχημα πράγματα. Το περίεργο είναι ότι δε μου έδωσε καμία αφορμή, καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του ούτε στις κινήσεις του.
Φλέρταρε με διάφορες κατά καιρούς, χωρίς όμως να βρω κάτι παραπάνω για έξοδο ή απιστία, δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Ταράχτηκα πολύ, του τα είπα και από τότε ξεκίνησε μια περίοδος παραλογισμού, τσακωμών, παρακολουθήσεων. Με τα πολλά μου είπε πως του αρέσει να φλερτάρει, πως ένιωθε τύψεις όμως και πως δεν προχώρησε σε κάτι άλλο. Το προσπαθήσαμε να είμαστε μαζί, μα τελικά τον έπιασα να το συνεχίζει, και μάλιστα κανόνιζε να βγει και με μία, για "πονηρό σκοπό" που τελικά μάλλον δεν έγινε.
Χωρίσαμε, του μίλησα πολύ άσχημα και δεν ήθελα να τον ξαναδώ.
Μείναμε χωριστά ένα μήνα περίπου, μα μου έλειπε και δε μπορούσα να πιστέψω πως αυτός ήταν που ήξερα.
Εκείνος επικοινωνούσε, μου ζητούσε συγνώμη, μου είπε ότι μετάνιωσε, μου ορκίστηκε ότι έμεινε μόνο στο φλερτ και δεν με απάτησε, ότι θέλει να είναι μαζί μου και δε θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και πως όλο αυτό ήταν από ανασφάλεια δική του αν μετράει ακόμα κι οτι το φλερτ τον επιβεβαιωνε.
Τελικά ξαναείμαστε μαζί, έχουν περάσει 3 μήνες από τότε. Αποφάσισα να τον πιστεψω οτι δε με απάτησε και ότι πέρασε μία φάση. Όμως μέσα μου δεν ησυχάζω. Φοβάμαι να αφεθώ γιατί σκέφτομαι ότι αν είναι στο χαρακτήρα του ίσως το ξανακάνει. Κι ότι αν παντρευτούμε και ξανασυμβεί, τότε θα έχω κάνει μεγάλο λάθος.
Απ' την άλλη τον αγαπάω πολύ, και δε ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν το έχω ξεπεράσει όλο αυτό, και φοβαμαι μην την ξαναπατήσω. Του τα λέω κατά καιρούς και με καθησυχάζει, αλλά ώρες ώρες γίνομαι πιεστική και τσακώνομαστε, γιατί τον βάζω να μου λέει συνεχώς τα ίδια.
Help please!


Αγαπητή φίλη,

Αν μου είχες στείλει αυτό το γράμμα πριν από 3 μήνες, θα σου έλεγα να μην τα βρεις ξανά μαζί του. Και ξέρεις το γιατί; Επειδή όταν ένας άνθρωπος θέλει να φλερτάρει λες και είναι ελεύθερος, ενώ παράλληλα μπορεί να το κρύβει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σημαίνει ότι δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. Και οι στατιστικές λένε ότι αργά ή γρήγορα θα το κάνει και πάλι.
Αλλά τι να πω; Μπορεί να έπεσες στην περίπτωση και να μην σου πει ψέματα ξανά.

Στην τελική ό,τι έγινε, έγινε και πλέον είστε και πάλι μαζί. Κοίτα να δεις πώς έχουν τα πράγματα από εδώ και πέρα...

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Και ξέρεις το γιατί. Κάθε φορά που θα γίνεται κάτι, έστω κι αν δεν είναι κακό, το μυαλό σου εσένα θα πηγαίνει στην περίοδο που σου έλεγε ψέματα. Για παράδειγμα, θα είναι στη δουλειά και δεν θα μπορεί να απαντήσει στο κινητό; «Λες να με απατάει;» θα σκέφτεσαι εσύ.
Και είναι λογικό να το σκέφτεσαι και να έχεις ανασφάλειες. Δεν σε κατηγορεί κανείς για αυτό. Όταν καείς στη σούπα, φυσάς και το γιαούρτι.

Όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε μαζί - αν εσύ το θέλεις πραγματικά και ο φίλος σου όντως έχει κόψει τις βλακείες. Αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχετε. Εκείνος θα πρέπει να σου αποδείξει με τις πράξεις ότι έχει αλλάξει ως άνθρωπος και ότι θέλει μόνο εσένα. Και εσύ θα πρέπει να ξεχάσεις τα παλιά και να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία χωρίς τσακωμούς, γκρίνιες και απωθημένα.

Σου είπα, δεν είναι εύκολο. Και δεν σημαίνει ότι θα πετύχει. Αλλά αν το θέλετε θα πρέπει να το προσπαθήσετε πάρα, μα πάρα, πολύ. Κοινώς αρχίζετε από το μηδέν και θα δείτε που θα βγάλει. Μόνο έτσι έχετε κάποιες ελπίδες να τα καταφέρετε.

ΥΓ.: Αλήθεια σου είπε ότι «έμεινα μόνο στο φλερτ», «δεν σε απάτησα», «θέλω να είμαι μαζί σου», « τα έκανα όλα αυτά από ανασφάλεια για να δω αν μετράω»; Πόσα κλισέ θεέ μου! Καμιά φαντασία ο φίλος σου.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ