So far... So food

So far... So food

Mamatsita
Μαμά στην τσίτα λατρεύει τη μαγειρική

Χριστουγεννιάτικο κέικ με άρωμα μπαχαρικών

Δύο χρόνια την «ζαχάρωνα» αυτή την φόρμα!
Την είχα δει στο διαδίκτυο αλλά δεν το αποφάσιζα να την παραγγείλω. Μέχρι που φέτος το αποφάσισα.
Μα δεν είναι πολύ όμορφη;

20161219 163534

Την πρώτη φορά έψησα σ’ αυτήν ένα απλό κέικ βανίλια που εισέπραξε πολλά επιφωνήματα όπως καταλαβαίνεις, λόγω εμφάνισης.
Μετά σκέφτηκα να φτιάξω όντως ένα κέικ που ναι μεν θα έχει την Χριστουγεννιάτικη εμφάνιση, αλλά θα έχει και την γεύση.
«Τα Χριστούγεννα είναι αρώματα από κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο», σκέφτηκα, «αυτά θα βάλω μες στο κέικ μου!!!»

Και το ετοίμασα!
Κι αφού πέρασε το τεστ γεύσης με φίλους που το δοκίμασαν ένα βράδυ δίπλα στο δέντρο με τα φωτάκια του,
το ετοίμασα και για το ΣΟΥΚΟΥ! Την εκπομπή στον ΑΝΤ1.
Και κάποιοι από εσάς που το είδατε μου στείλατε μήνυμα να ανεβάσω την συνταγή κι εδώ στο blog.
Εδώ είμαστε λοιπόν.
Απλά και εύκολα, μεταμορφώνουμε ένα κέικ σε ένα Χριστουγεννιάτικο κέικ με άρωμα μπαχαρικών!

Θα χρειαστείς
250 γρ βούτυρο
1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
6 αυγά
1 κ γλ βανίλια
200 γρ γιαούρτι
1 κ γλ κανέλα
¼ γλ μοσχοκάρυδο
¼ γλ γαρύφαλλο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κούπες φαρίνα

20161219 164509

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάς το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύεις καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνεις το χυλό σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40-50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι, να βγαίνει καθαρό.

20161220 092029

Αυτό ήταν! Ξεφορμάρεις το κέικ και το αφήνεις για μερικά λεπτά πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.
Στη συνέχεια μεταφέρεις στην πιατέλα σου και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.
Φυσικά και μπορείς να το φτιάξεις και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου πλην των Χριστουγέννων. Αν και λόγω των μπαχαρικών και της έντονης γεύσης του μου κάνει κάπως πιο χειμωνιάτικο!

20161220 092750

Θα σου πω βέβαια πως, μέρες που είναι, ταιριάζει απόλυτα με το ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί , γνωστό κι ως Gluhwein (Γκλουβάιν).
Κόψε μια φέτα, βούτηξε την σ’ αυτό το κρασί και θα με θυμηθείς
Καλές γιορτές
Με αγάπη
Mamatsita

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης