So far... So food

So far... So food

Mamatsita
Μαμά στην τσίτα λατρεύει τη μαγειρική

Αρνάκι, την επόμενη! Μία σούπερ συνταγή για σήμερα!

Κυριακή του Πάσχα ο οβελίας έχει την τιμητική του!!! Μπήκε στη σούβλα, έφερε τις βόλτες του, σιγοξεροψήθηκε, φαγώθηκε, φαγώθηκε, φαγώθηκε… περίσσεψε!

Το κρύο αρνάκι της επόμενης μέρας, είναι ακόμη καλύτερο.

Δες εδώ μια ιδέα για το αρνάκι που περίσσεψε και που θα φαγωθεί με μεγάλη ευχαρίστηση (στο λέω στα σίγουρα, διότι είναι δοκιμασμένο) και την επόμενη μέρα.

deutera tou pasxa mamatsita kentriki

Θα χρειαστείς:

1 καρβελάκι ψωμί

2 κ σ πέστο βασιλικού

πράσινα (μαρουλάκι, ρόκα, σαλάτα…)

τοματίνια

αγγουράκι

αυγουλάκια πασχαλινά

αρνάκι που περίσσεψε

κύβους γραβιέρας

αλάτι – πιπέρι

ελαιόλαδο – κρέμα βαλσάμικου

ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου

deutera tou pasxa mamatsita 1

Κόβεις ένα λεπτό «καπάκι» από το καρβελάκι του ψωμιού κι αδειάζεις όλη του τη ψίχα. Δεν τη πετάς όμως! Την χρησιμοποιείς για να φτιάξεις κρουτόνς για τις σούπες και τις σαλάτες σου. Αλείφεις μ’ ένα πινελάκι το πέστο βασιλικού στο εσωτερικό του καρβελιού και τοποθετείς στη βάση του τα πράσινά σου. Στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά σου και ραντίζεις με το dressing ελαιόλαδο – κρέμα βαλσάμικου.

Και  voilà… έχεις μια εντυπωσιακή, πεντανόστιμη σαλάτα με το αρνάκι της Λαμπρής που θ’ αφήσει τους συνδαιτημόνες σου με το στόμα ανοικτό. Μπορείς να τη σερβίρεις ακριβώς έτσι

deutera tou pasxa mamatsita 2

ή να τη σερβίρεις ακριβώς έτσι και ν’αρχίσεις να κόβεις φέτες το καρβέλι … ακριβώς έτσι.

deutera tou pasxa mamatsita 3

 

Με αγάπη

Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook

Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο instagram

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης