3 πολύ οικονομικά τρικς για να μοιάζει το σπίτι σου δέκα φορές πιο μεγάλο

Ερμιόνη Σαρρή
3 πολύ οικονομικά τρικς για να μοιάζει το σπίτι σου δέκα φορές πιο μεγάλο

Έχεις μόλις μετακομίσει σε ένα νέο μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης με σκοπό να είσαι πιο κοντά στη δουλειά σου; Γνωρίζουμε πως ήδη σου λείπουν τα ταπεράκια της μαμάς, πως ποτέ δεν πίστευες πόσο κουραστικό είναι να πρέπει να σκεφτείς ''τι θα μαγειρεψεις'' και φυσικά να φροντίσεις να βάλεις πλυντήριο την σωστή στιγμή για να μην μείνεις χωρίς ρούχα.

Σε όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να σε βοηθήσω (τα ίδια περνάω άλλωστε) αλλά μπορώ να σου δώσω μερικά tips διακόσμησης για να καταφέρεις να κάνεις το διαμερισμα-τάκι σου να μοιάζει πιο μεγάλο και να είναι και πιο φωτεινό.

«Πόνταρε στο λευκό»: Ακούς λευκό/ άσπρο και παίρνεις βαθιές αναπνοές καθώς θεωρείς πως το σπίτι βρωμίζει πιο εύκολα (aka πρέπει να είσαι συνεχώς με μία σκούπα και ένα ξεσκονόπανο) αλλά οι διακοσμητές «φωνάζουν» πως είναι το πιο ασφαλές χρώμα για τους μικρούς χώρους. Βάψε τους τοίχους σου λευκούς, προτίμησε κάποιο λευκό πλακάκι και πόνταρε στο ίδιο χρώμα και στα ογκώδη έπιπλα του χώρου. Το μάτι θα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα μέσα σε αυτά τα τετραγωνικά και θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα άλλο σαλόνι. Το concept black & white σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό;

«Μερικούς καθρέφτες παρακαλώ»: Το πιο απλό και εύκολο κόλπο για να κάνεις έναν χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος είναι η χρήση ενός καθρέφτη. Ένας μεγάλος καθρέφτης μπορεί να ενσωματωθεί στη διακόσμηση του σαλονιού σου, όπως και ένας άλλος (ανάλογου ή μη μεγέθους) σε κάποιον διάδρομο που μπορεί να είναι στενός ή σκοτεινός.

«Την βιβλιοθήκη στην... άκρη»: Οι μεγάλες βιβλιοθήκες μέσα σε ένα σαλόνι ή τα πολλά ντουλάπια εμποδίζουν το φως της ημέρας να διαρρεύσει άρα το σπίτι φαίνεται πιο σκοτεινό aka και πιο μικρό. Κράτα το χώρο σου πιο άδειο και προτίμησε κάποια οριζόντια ράφια για τους τοίχους σου( γήινης απόχρωσης ή ίδιας ακριβώς με τους τοίχους) τα οποία θεωρούνται και πιο στιλάτα. Ένας ακόμη κανόνας διακόσμησης είναι τα μικρά έπιπλα για ευνόητους λόγους.