Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο cosy χωρίς θέρμανση;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο cosy χωρίς θέρμανση;

Ζεστό σπίτι χωρίς πολλά έξοδα!

Οι επόμενοι μήνες θεωρούνται και οι πιο ψυχροί του χειμώνα. Από εδώ και πέρα η θερμοκρασία δε θα μας κάνει το χατίρι οπότε πρέπει να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους και ταυτόχρονα στυλάτους ώστε το σπίτι μας να είναι ζεστό και φιλικό. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να ξοδέψεις τα άπειρα λεφτά για θέρμανση καθώς με διάφορες διακοσμητικές ''εφευρέσεις'' μπορείς να το μετατρέψεις στην πιο cosy γωνιά για εσένα και την παρέα σου.

Πρώτα από όλα, στρώσε τα σωστά χαλιά. Ναι μεν οι πιο bohemian ψυχές αγαπάμε τα μικρά χαλάκια και αυτά που μοιάζουν με κουρελού αλλά τώρα οφείλεις (και εγώ μαζί σου βέβαια) να βρεις στην αποθήκη τα πιο χνουδωτά, τα πιο παχιά χαλιά. Τα χουχουλιάρικα, ξέρεις εσύ τώρα. Αυτό αφορά ειδικά εσένα που έχεις πλακάκια ή μάρμαρο. Όσο να ναι το ξύλο είναι από μόνο του πιο ζεστό υλικό.

Τοποθέτησε πάνω στις καρέκλες σου γούνινα μαξιλάρια ή αυτά που μοιάζουν με χαλάκι/ριχτάρι. Στην παρακάτω gallery θα δεις τι ακριβώς εννοούμε και πίστεψέ μας είναι ένα από τα πιο μεγάλα trends της χειμερινής σεζόν. Και το τραπέζι της κουζίνας σου θα γίνει πιο cosy αλλά και πιο στυλάτο.

cosy diakosmisi spitiou10

Ντύσε τους καναπέδες σου με ζεστά υφασμάτινα ριχτάρια ειδικά αν είναι δερμάτινοι και αντικατέστησε τις κουρτίνες σου με ένα πιο βαρύ ύφασμα που κρατά την ζέστη από τις ηλιαχτίδες του ήλιου.

Extra tip: Μην ξεχνάς να αερίζεις το σπίτι σου και γενικώς να ανοίγεις τις κουρτίνες τις ημέρες και τις ώρες που έχει ήλιο. Επίσης, κλείνε τα παντζούρια λίγο πριν δύσει ο ήλιος ώστε να κρατήσεις την ζεστασιά εντός των χώρων του σπιτιού σου.

Πρόσθεσε μία κουβέρτα πάνω από την παπλωματοθήκη σου. Αρχικά, σαν σκέψη μπορεί να σου ακούγεται παλιακή και να σου φέρνει μνήμες από το σπίτι της γιαγιάς αλλά πλέον στην αγορά υπάρχουν πολύ στυλάτες κουβέρτες που μοιάζουν χειροποίητες και μεταμορφώνουν την κρεβατοκάμαρα στον πιο στυλάτο χώρο προορισμό ξεκούρασης.

Διάβασε επίσης:

Ποιο είναι το χρώμα που πρέπει να εντάξεις στη διακόσμησή σου από εδώ και πέρα;