Πώς θα αρχίσεις να κάνεις κάπως πιο ανοιξιάτικο το σαλόνι σου

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα αρχίσεις να κάνεις κάπως πιο ανοιξιάτικο το σαλόνι σου

Δες τι μπορείς να αλλάξεις και πώς θα κάνεις τους χώρους του σπιτιού σου να φαίνονται πιο χαρούμενοι.

Ο Φεβρουάριος έφυγε από την ζωή μας και εμείς ανοίξαμε την αγκαλιά μας στην άνοιξη. Η διάθεσή μας ξεκινά σιγά σιγά να ανεβαίνει (ohh ναι), η θερμοκρασία αποκτά ανοδική πορεία (μην σε αγχώνουν οι βροχές) και φανταζόμαστε τους εαυτούς μας ξαπλωμένους σε κάποιο πάρκο να «μαζεύουμε» ήλιο. Άραγε, ακόμη δεν έχεις κανονίσει κάποιο πικ νικ με την παρέα; Έτσι για να βγείτε λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας

Και αφού οι ζωές μας γίνονται πιο... ανοιξιάτικες, καλό θα είναι να δώσουμε και μερικές πινελιές διαφορετικού αέρα και στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Δες τι μπορείς να αλλάξεις και πώς θα κάνεις τους χώρους του σπιτιού σου να φαίνονται πιο χαρούμενοι.

  • Αφαίρεσε τις «χοντρές» και «βαριές» κουρτίνες: Αν τυχαίνει να έχεις επιλέξει κάποιο σκούρο χρώμα στις κουρτίνες σου ή ας πούμε κάποιο βαρύ ύφασμα (δες βελούδο), καλύτερα να τις κατεβάσεις αυτές τις ημέρες και να τις αντικαταστήσεις με κάτι πιο ανοιχτόχρωμο και φωτεινό. Ο ήλιος αυτούς τους μήνες πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος στους χώρους του σπιτιού σου.
  • Βγάλε τα βάζα από την αποθήκη: Ο Μάρτιος είναι ο πιο ιδανικός μήνας για να αρχίσεις να γεμίζεις το σαλόνι ή την κουζίνα σου με μερικά λουλούδια. Ακόμη και μερικά μικρά γλαστράκια μπορούν να έχουν τη δική τους θέση στο παράθυρο της κουζίνας. Εγώ λατρεύω τις τουλίπες, αλλά και τα διαχρονικά-αλλά πάντα ανεκτίμητα- τριαντάφυλλα. Ααα, ξέχασα τις αμυγδαλιές.
  • Βάλε μερικά πιο ελαφριά χαλιά και με λίγο χρώμα.
  • Επένδυσε στο floral ή τη ρίγα: Ανανέωσε το σαλόνι σου με ένα floral ριχτάρι ή μερικά ριγέ μαξιλάρια. Μπορείς να παίξεις και με τα δύο μοτίβα, απλά φρόντισε να ταιριάζουν κάπως οι χρωματισμοί. Το φλοράλ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στην κρεβατοκάμαρά σου με ωραία σεντόνια ή κάποια «χαρούμενη» παπλωματοθήκη.

Δες μερικές προτάσεις που έχουμε για σένα στην παρακάτω gallery.

Διάβασε επίσης:

Green marble: Το pinterest κάνει ήδη τη δική του υπόκλιση στο νέο αυτό decor trend

Sage: Το χρώμα στο οποίο επενδύουν όλοι οι διακοσμητές σπιτιού