Πέντε λόγοι για τους οποίους η μοντέρνα διακόσμηση της τραπεζαρίας είναι το νέο trend!

Πέντε λόγοι για τους οποίους η μοντέρνα διακόσμηση της τραπεζαρίας είναι το νέο trend!

Όσο διανύεις το πρώτο μισό των twenties σου, η διακόσμηση της τραπεζαρίας είναι κάτι που δεν μοιάζει να σε απασχολεί και πολύ. Παρόλα αυτά, μεγαλώνοντας αρχίζεις και σκέφτεσαι πως τα Σαββατοκύριακα ίσως και να μην έχουν δημιουργηθεί για να βγαίνεις έξω, αλλά για να απολαμβάνεις το σπίτι σου και όλα όσα σου προσφέρει. Βρίσκεις, λοιπόν, τον εαυτό σου να θέλει να μαγειρέψει, βάζοντας μια ταινία και καλώντας κόσμο στο σπίτι για παρέα. Αυτή είναι και η αρχή ώστε να καταλήξεις να μένεις περισσότερα βράδια μέσα, ενώ ξαφνικά ξεκινάς να παρατηρείς όλες τις μικρές λεπτομέρειες που δεν σου αρέσουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου. Τότε είναι που αντιλαμβάνεσαι, πως η τραπεζαρία σου είναι ίσως το πιο «ξεχασμένο» δωμάτιο του σπιτιού και έτσι, το ερώτημα του: «Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;» αρχίζει να σε απασχολεί περισσότερο από όσο περίμενες. Δικαίως δηλαδή, καθώς εάν το καλοσκεφτείς, η τραπεζαρία είναι εκείνος ο χώρος που συμβαίνει η πραγματική μαγεία.

Συνειδητοποιώντας λοιπόν, ότι η τραπεζαρία έχει γίνει πλέον το μεγαλύτερο trend στις ζωές των ανθρώπων, ήρθε η ώρα να δώσεις έμφαση στο πώς θα την αναβαθμίσεις, έτσι ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις έναν ζεστό χώρο. Η μοντέρνα διακόσμηση τραπεζαρίας στο σπίτι σου, θα έχει ως αποτέλεσμα, όσο περνούν τα χρόνια, να σε κάνει να θέλεις να περνάς το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου εκεί. Για αυτό κι εμείς, συγκεντρώσαμε πέντε από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους η τραπεζαρία έγινε το μεγαλύτερο trend στη ζωή μας, χωρίς καν να το καταλάβουμε.

  1. Το ιδανικό Σαββατόβραδο είναι με φίλους και μεγάλη παρέα στο σπίτι
ikeaaaaaaaa

Όπως ήδη μπορεί να έχεις παρατηρήσει, οι έξοδοί σου έχουν μειωθεί κατά πολύ. Πλέον, η παρέα σου δεν θέλει να βγαίνει κάθε μέρα, πόσο μάλλον κάθε Σάββατο. Διότι, η μουσική είναι πολύ δυνατά και το μαγαζί είναι πολύ μικρό για τον κόσμο που μπορεί να χωρέσει. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά σου στο να δημιουργήσεις τον τέλειο χώρο και να φιλοξενήσεις όλους τους αγαπημένους σου φίλους και να απολαύσετε μαζί ένα βράδυ γεμάτο χαρά και ευτυχία, με πολύ κρασί και φαγητό. Όμως πρώτα, χρειάζεται να βρεις το ιδανικό μοντέρνο και minimal τραπέζι, το οποίο θα κάνει τον περιορισμένο χώρο σου να μοιάζει μεγαλύτερος και να μπορεί να χωρέσει όλη την παρέα σου. Ένα αρκετά μεγάλο bonus στην επιλογή αυτή, θα ήταν να καταφέρεις να βρεις εκείνο το τραπέζι που δεν λεκιάζει εύκολα, καθώς οι φίλοι σου μπορεί να προκαλέσουν και μικρά ατυχήματα. Το δεύτερο και τελευταίο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να μαγειρέψεις, να ανοίξεις το πρώτο μπουκάλι κρασί και να απολαύσεις την κάθε στιγμή μαζί τους.

  1. Τέρμα πια τα οικογενειακά τραπέζι στο πατρικό σου. Τώρα θα γίνονται και σπίτι σου!
ikeaaaa66666

Οι Κυριακές στο πατρικό σου έχουν γίνει μια μικρή παράδοση, καθώς οι γονείς και τα αδέρφια σου περιμένουν με ανυπομονησία όλη την εβδομάδα εκείνη την ημέρα που θα μαζευτείτε όλοι μαζί και θα γευματίσετε στην μεγάλη τραπεζαρία σας. Όμως, υπάρχουν μερικές φορές, που απλώς δεν έχεις καμία όρεξη να οδηγήσεις και να βγεις από το σπίτι σου. Πριν κάνεις την τραπεζαρία τον πιο όμορφο χώρο του σπιτιού σου, ίσως να μην υπήρχε καμία δικαιολογία. Τώρα, μπορείς να τους καλέσεις στο σπίτι σου, να μαγειρέψετε όλοι μαζί και να καθίσετε στο μοναδικό, ξύλινο, μοναστηριακού σχεδιασμού τραπέζι σου, αφού χωράτε άνετα και είναι ένα τραπέζι για το οποίο θα έπρεπε να αισθάνεσαι περήφανη μπροστά στη μαμά σου. Διότι, πάντα πίστευε πως είσαι «κορίτσι για σπίτι», απλώς περίμενε να τελειοποιήσεις την τραπεζαρία σου για να της το αποδείξεις.

  1. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις το τέλειο γραφείο, μπορείς απλώς να δουλέψεις στην τραπεζαρία σου
ikea33

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το ποσοστό των ανθρώπων που δουλεύουν από το σπίτι ολοένα και αυξάνεται με τα χρόνια. Στην Ευρώπη αυτό το ποσοστό έχει ήδη αγγίξει το 43% για το 2017, και υπολογίζεται να φτάσει μέχρι και το 50% μέχρι το 2020. Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ποιο είναι το κατάλληλο σημείο του σπιτιού σου ώστε να μετατραπεί σε γραφείο, διότι δεν έχουν όλα τα σπίτια ένα extra δωμάτιο. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος, για τον οποίο η τραπεζαρία πρέπει να διαμορφωθεί στο πιο φιλόξενο και οικείο περιβάλλον στον χώρο σου. Στη σειρά MOCKELBY της IKEA θα εντοπίσεις το τέλειο eco-friendly, μοναστηριακό τραπέζι πολλαπλών χρήσεων για να συνοδεύει από τις πιο καθημερινές μέχρι τις πιο σημαντικές «παρεΐστικες» στιγμές σου. Διότι, σημασία έχει το τραπέζι που θα επιλέξεις να μπορεί να μετατραπεί από τραπεζαρία σε γραφείο και από γραφείο στο ιδανικό σημείο για να φιλοξενήσει μεγάλα και γιορτινά τραπέζια!

  1. Η τραπεζαρία σου αλλάζει ανάλογα με τις φάσεις της ζωής σου
ikeaaaa44444

Υπάρχει ένα εξαιρετικά κομβικό στάδιο στη ζωή ενός ανθρώπου κι αυτό συμβαίνει όταν τα φοιτητικά του χρόνια φτάνουν στο τέλος τους και πρέπει να αρχίσει να επενδύει στη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Εάν δεν είσαι από εκείνους που σπούδασαν μακριά από το σπίτι τους, ίσως και να μην έχεις καμία ιδέα για το πώς είναι να έχεις ένα σπίτι μόνο δικό σου. Διότι, όταν είσαι ακόμη φοιτητής, δίνεις βάση στο δωμάτιό σου και το σαλόνι, καθώς τις περισσότερες ημέρες ζεις με… delivery και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σου τον περνάς στον καναπέ, βλέποντας σειρές. Σε κάθε περίπτωση, όσο μεγαλώνεις, ξεκινάς και αντιλαμβάνεσαι πραγματικά τη σημασία που έχει ένας χώρος σαν την τραπεζαρία σε ένα σπίτι. Όταν λοιπόν, βγαίνεις από αυτή τη φάση ζωής, αρχίζεις να εκτιμάς την κουζίνα και την τραπεζαρία σου περισσότερο από τους υπόλοιπους χώρους στο σπίτι, καταλαβαίνεις πως εάν καταφέρεις να επενδύσεις σε ένα διαχρονικό τραπέζι φαγητού, θα δώσει μεγαλύτερη αξία στον υπόλοιπο χώρο. Σημασία έχει πλέον, να κρατήσεις το τραπέζι της τραπεζαρίας για παραπάνω από πέντε χρόνια. Αυτό συμβαίνει όταν επιτέλους, βρίσκεις τελικά, εκείνο το τραπέζι, του οποίου το μέγεθος προσαρμόζεται στις ανάγκες του χώρου σου, αλλά και της μικρής ή μεγάλης παρέας σου.

  1. Τώρα είναι η ώρα για να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις
ikeaaabbbbb

Ο πιο σημαντικός λόγος, για τον οποίο η τραπεζαρία αποτελεί το απόλυτο lifestyle trend είναι όλες οι μελλοντικές αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις. Η τραπεζαρία βλέπεις, ανέκαθεν ήταν ένας χώρος στον οποίο έζησες τις πιο χαρούμενες οικογενειακές στιγμές σου. Κυριακάτικα μεσημεριανά γεύματα, δείπνα Χριστουγέννων, τεράστια τραπέζια ανήμερα του Πάσχα και η θύμηση της γιαγιάς σου να μπαινοβγαίνει από την κουζίνα στην τραπεζαρία, ενώ εσύ έπαιζες με τα αδέρφια σου. Όμως, τα γέλια, οι χαρές και οι ευτυχισμένες στιγμές ήταν πραγματικά αυτό που επισκίαζε όλα τα υπόλοιπα. Αυτό το «μαζί» που έζησες κάποτε στην τραπεζαρία του πατρικού σου, θέλεις τώρα να το μεταφέρεις στη δική σου. Σε αυτήν την απλή και μοντέρνα τραπεζαρία δηλαδή, που θα δημιουργήσεις με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ. Η σειρά EKEDALEN σε βοηθά να διαλέξεις το κατάλληλο τραπέζι, που θα προσφέρει άνεση σε μικρές αλλά και μεγάλες παρέες και θα ταιριάξει σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο σπίτι σου. Το μόνο που θα σε απασχολεί μετά θα είναι το πώς θα διακοσμήσεις το τραπέζι της τραπεζαρίας σου και πώς θα δώσεις στυλ σε έναν χώρο που μέχρι σήμερα δεν είχες ιδέα πόσο μεγάλη ήταν η σημασία του.

Όποιος κι αν είναι ο δικός σου λόγος για να αποκτήσεις την τέλεια τραπεζαρία και να δώσεις έναν διαφορετικό αέρα ανανέωσης με την επιλογή εκείνη που θα καλύπτει απολύτως τις ανάγκες σου, σημασία έχουν οι στιγμές που θα περάσεις αργότερα σε αυτήν και όλες οι νέες αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις με τους αγαπημένους σου. Επειδή όμως, αυτό δε μπορεί να το γνωρίζεις εκ των προτέρων, ξεκίνα από τα βασικά, όπως είναι η επιλογή ενός μεγάλου τραπεζιού και άνετων καρεκλών. Όλα τα υπόλοιπα, θα έρθουν φυσικά!