Η μεταμόρφωση ενός κομοδίνου

Η μεταμόρφωση ενός κομοδίνου

Παράδοση και σύγχρονη έμπνευση δημιουργούν ένα αντικείμενο τέχνης που δίνει νέα μορφή στον χώρο του interior design.

Το κομοδίνο είναι ένα από τα πιο διαχρονικά έπιπλα και, κυρίως, ένα από αυτά που έχουν αφήσει τις πιο νοσταλγικές εικόνες στη μνήμη μας. Αστικά σαλόνια με απαλό φως να τα διαπερνά, γεμάτα με χειροποίητα έπιπλα, κουρτίνες που θροΐζουν από το αεράκι και οικογενειακά πορτρέτα μέσα σε σκαλιστές, χρυσές κορνίζες να κρέμονται από τους τοίχους και σε μια γωνία, ένα σκαλιστό, λεπτοδουλεμένο κομοδίνο, πάνω στο οποίο στέκεται μια μπρούτζινη λάμπα.

Αυτή η εικόνα, που φέρνει μαζί της μια αναβίωση παραδοσιακών αξιών και εθίμων, είναι και αυτή που βρίσκεται πίσω από το κομοδίνο March Gut.

Ο Cristoph March και ο Marek Gut είναι το σχεδιαστικό δίδυμο που αποφάσισαν να αναβιώσουν αυτή την αίσθηση στο έπιπλο που σχεδίασαν. Παραδοσιακά, το κομοδίνο είναι ένα μικρό ντουλάπι εξοπλισμένο με μια σειρά από συρτάρια, κάτι μεταξύ σεντουκιού και γραφείου, το οποίο στέκεται διακριτικά στη γωνία ενός δωματίου και χρησιμοποιείται για αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων.

Οι March και Gut αποφάσισαν να δώσουν μια φρέσκια και πιο σύγχρονη ερμηνεία στο κλασικό κομοδίνο. Το δημιούργημά τους όταν είναι κλειστό έχει μια κυβιστική μορφή, με το σχεδόν αυστηρό ξύλο καρυδιάς του, το τραπέζιο σχήμα του και τα κομψά μεταλλικά του πόδια. Τότε όμως είναι που παρατηρείς μια φωτεινή κίτρινη γραμμή να περιβάλει την εξωτερική του γωνία και συνειδητοποιείς πως έχει κρυμμένα μυστικά μέσα του.

Μόλις το ανοίξεις, σου εμφανίζει μια σειρά από απροσδόκητα πολλά κρυμμένα τμήματα: συρτάρια που βγαίνουν προς τα έξω, κόγχες που ανοίγονται και ολόκληρα τμήματα που μπορούν να μετακινηθούν προς μία πλευρά. Η λαμπερή κίτρινη και σχεδόν παράταιρη γραμμή που έβλεπες πριν, τώρα ταιριάζει τέλεια με το υπόλοιπο σύνολο, και σε προσκαλεί να αποθηκεύσεις μέσα της όλους σου τους προσωπικούς θησαυρούς.

«Η αστική επίπλωση έχει μια πολυεπίπεδη ομορφιά» λέει ο Mark Gut. Λαμβάνοντας υπόψη τη χρησιμότητά του, την εργονομία και την λεπτή χειροτεχνία του σχεδιασμού του, το March Gut Commode έχει αιχμαλωτίσει το αστικό πνεύμα και την κλασική παράδοση, ενσωματώνοντάς τα σε ένα υπέροχο κομμάτι σύγχρονης επιπλοποιίας.

Μάθετε περισσότερα εδώ: www.marchgut.com