Στο LA ξέρουν από σύγχρονη αρχιτεκτονική

Στο LA ξέρουν από σύγχρονη αρχιτεκτονική

Ένα από τα πιο πρωτότυπα αλλά ταυτόχρονα τόσο «οικεία» σπίτια που έχουμε δει ποτέ, αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη.

Οι αρχιτέκτονες της αμερικάνικης φίρμας Techentin Buckingham Architecture που έχει ως βάση της το Los Angeles, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σπίτι στην περιοχή Los Feliz της California με τόσο μοναδικό σχεδιασμό και αντικρουόμενα στοιχεία που όμως καταφέρνουν να δένουν τέλεια μεταξύ τους, που δεν μπορείς να σταματήσεις να το χαζεύεις.

Η βάση του σπιτιού και ο κύριος όροφος βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις κορυφές των δέντρων και περιτριγυρίζονται από μια έκταση με πλούσια βλάστηση, η οποία και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου.

Για να διατηρηθεί όμως η ιδιωτικότητα των ιδιοκτητών, όλα τα δωμάτια βρίσκονται στα καλά καλυμμένα «κουτιά» του χτίσματος, που μοιάζουν σαν ένα τεράστιο Jenga, και πάνω τους έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικές θέσεις μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν φυσικό φως και θέα, χωρίς να θυσιάζουν την ιδιωτική ζωή.

Αυτό πάντως που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό το εν λόγω σπίτι είναι οι ιδιαίτερες και παράξενες λεπτομέρειές του. Τα κάδρα των παραθύρων είναι βαμμένα σε lime αποχρώσεις, που κάνουν έντονο –και pop- κοντράστ με το σκοτεινό μαύρο background, η βιβλιοθήκη είναι βαμμένη σε ένα απαλό γαλάζιο του ουρανού με έναν εντυπωσιακό, μοντέρνο πολυέλαιο να σετάρεται τόσο χρωματικά όσο και θεματικά, το τραπέζι της κουζίνας είναι σε στυλ dinner με μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία με κορμούς δέντρων να κοσμεί τον πίσω τοίχο, και η λίστα συνεχίζεται.

Παρά τις αντιθέσεις του, όμως, το εκλεκτικό design των εσωτερικών χώρων ταιριάζει γάντι με το minimal εξωτερικό περίβλημα, συνδυάζοντας το funky design με τις καθαρές γραμμές και δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα.