Μια pop αγροικία

Μια pop αγροικία

Μπορεί το σπίτι μιας φάρμας να έχει pop στοιχεία που να ταιριάζουν με το βουκολικό σκηνικό; Φυσικά και μπορεί.

Η Σουηδία δεν είναι τυχαία η πατρίδα του ΙΚΕΑ, καθώς τόσο η σχολή design όσο και οι τάσεις στην αρχιτεκτονική που έχει δημιουργήσει είναι μερικά από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της.

Αυτή η αγροικία, για παράδειγμα, στην περιοχή Skane της Σουηδίας, καταφέρνει να συνδέει αρμονικά τα σύγχρονα στοιχεία και τα έντονα, φωτεινά χρώματα με το ήρεμο καταπράσινο τοπίο που την περιβάλει, κάνοντας το όλο αποτέλεσμα να φαίνεται ανεπιτήδευτα φυσικό.

Το σπίτι ανακαινίστηκε βάσει του αρχικού σχεδίου του αχυρώνα, διατηρώντας τη γοητεία του ιδιαίτερου ύφους των εξοχικών σπιτιών, αλλά προσθέτοντας ταυτόχρονα μια σύγχρονη κλίση, τόσο για το στιλ της υπόθεσης όσο και για πρακτικούς λόγους. Κατά τον ανασχεδιασμό, τα παράθυρα έγιναν κατά πολύ μεγαλύτερα, ώστε να γεμίζουν το εσωτερικό με άπλετο φως και προστέθηκαν καλαίσθητα στοιχεία για να δίνουν την αίσθηση της υπαίθρου –όπως για παράδειγμα η μπανιέρα με τα σκαλιστά πόδια, τα εκτεθειμένα δοκάρια στο εσωτερικό, οι ρουστίκ ξύλινες σανίδες στα πατώματα, στους τοίχους και στην οροφή και το παλαιού στιλ τζάκι.

Αυτό που αγαπήσαμε αμέσως, όμως, ήταν η κυρίαρχη παλέτα από ξύλο πεύκου, σκυροδέματος και γύψου, υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στον τομέα αυτό, και τα οποία έχουν βαφτεί σε αποχρώσεις του ξύλου, του απόλυτου λευκού, του ζωντανού μπλε και του φωτεινού πορτοκαλί. Pop κουλτούρα-Βουκολικό τοπίο, σημειώσατε x.