Ένα σπίτι με διχασμένη προσωπικότητα

Ένα σπίτι με διχασμένη προσωπικότητα

Απ' έξω αρχοντιά, από μέσα ντιζαϊνιά, αυτό το σπίτι μπορεί να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει, φτάνει όμως που το θέλουμε εμείς.

«Καθαρό», σύγχρονο και με τον χαρακτηρισμό του «cool» στο τσεπάκι του, αυτό το αυστραλέζικο σπίτι καταφέρνει και συντηρεί στο έπακρο την ιστορία του, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Οι Αυστραλοί αρχιτέκτονες MCK θόλωσαν τα όρια ανάμεσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και δημιούργησαν ένα σπίτι του οποίου η πρόσοψη παραμένει ανέγγιχτη σύμφωνα με τους νόμους συντήρησης της πολεοδομίας, αλλά το υπόλοιπο, εσωτερικό, κομμάτι του μεταμορφώνεται σε έναν φρέσκο, σύγχρονο παράδεισο. Αν, βέβαια, έχεις αυτή την εκπληκτική, ρετρό πρόσοψη στο σπίτι σου, την κρατάς και χωρίς να σε αναγκάσει κάποιος.

Οι γυάλινοι τοίχοι στο μοντέρνο κομμάτι του σπιτιού σύρονται για να αποκαλύψουν τον υπέροχο κήπο στο πίσω μέρος, και το «δροσερό» interior design με τις minimal πινελιές και την φρέσκια αισθητική.

Το πιο έξυπνο στοιχείο, πέρα από το προφανές, αυτού του σπιτιού, είναι πως ο κήπος και οι εσωτερικοί χώροι έχουν το ίδιο μέγεθος, σχηματίζοντας ένα «L», ώστε να μεγιστοποιηθεί η εξωτερική θέα και να παρέχεται στους ιδιοκτήτες μια ομαλή μετάβαση από την εσωτερική διαβίωση στην εξωτερική.