Το σπίτι των επτά κήπων και των πέντε ανέμων

Το σπίτι των επτά κήπων και των πέντε ανέμων

Φύση, design και σύγχρονη αρχιτεκτονική σε ένα απλό αλλά καθόλου συνηθισμένο σπίτι στην Κορέα.

Το ιδιαίτερο αυτό σπίτι με τη Zen λογική στη Νότια Κορέα είναι σχεδιασμένο από τους Moonhoon & Partners και χρησιμοποιεί τόσο τον τριγύρω χώρο που το περιβάλει όσο και τους εσωτερικούς για να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη κατοικία που προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής κοντά στη φύση.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο του, ωστόσο, δεν είναι άλλο από τους επτά ξεχωριστούς κήπους που διαθέτει, έναν για κάθε δωμάτιο κι έναν κεντρικό στην πρόσοψη του σπιτιού. Ένας υπερυψωμένος εξωτερικός διάδρομος περικυκλώνει τον κεντρικό κήπο, ο οποίος ανάλογα με τη διάθεση των ιδιοκτητών μπορεί να καλυφθεί με κουρτίνες ή να παραμείνει ανοιχτός. Το ίδιο το σπίτι, από την άλλη, είναι πολύ απλό και λιτό αλλά για κανέναν λόγο βαρετό.

Η εντελώς γεωμετρική αρχιτεκτονική του λειτουργεί σαν παιδική χαρά για τα μάτια ενώ οι γυάλινοι τοίχοι που το περικλείουν επιτρέπουν τη θέα να «εισβάλει» στο εσωτερικό και να το κάνει ένα με τη φύση. Αν ωστόσο ο ιδιοκτήτης έχει ανάγκη από ιδιωτικότητα, υπάρχουν πάντα οι κουρτίνες, όπως ακριβώς και στον κήπο, οι οποίες με μια κίνηση κρατάνε μακριά τις ακτίνες του ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα. Το σπίτι περιλαμβάνει επίσης μια πισίνα και ένα δωμάτιο προσευχής και, σαν κερασάκι στην τούρτα, ένα μικρό αλλά εντυπωσιακά σχεδιασμένο loft στην ταράτσα, το οποίο προσφέρει ατελείωτη θέα στο γύρω τοπίο.