Ένα σύγχρονο γαλλικό παλάτι στην Μαλαισία

Ένα σύγχρονο γαλλικό παλάτι στην Μαλαισία

Πολυτέλεια, αξεπέραστο στυλ, σύγχρονο design και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ενώνονται σε μια ξεχωριστή κατοικία αλά γαλλικά.

Η παριζιάνικη αρχιτεκτονική φίρμα Jouin Manku έκανε το ντεμπούτο της δημιουργώντας ένα σπίτι αρκετά μακριά από τη βάση της, στην Kuala Lampur της Μαλαισίας, και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με τη πρώτη, καθώς το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με όνειρο παρά με κάτι πραγματικό.

Καταλαμβάνει την απίστευτη έκταση των 3.000τ.μ. και έχει στεγάσει τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας μέχρι σήμερα, με μεγάλη επιτυχία απ' ότι φαίνεται. Από την εξωτερική του εμφάνιση κιόλας, το σπίτι είναι μια αντιπαράθεση από μόνο του: οι εσωτερικοί χώροι συναντούν τους εξωτερικούς, ο ιδιωτικός χώρος τον δημόσιο, η παράδοση την σύγχρονη εποχή. Ο σχεδιασμός του είναι ήρεμος αλλά ταυτόχρονα γεμάτος κίνηση και ενέργεια –κάτι στο οποίο βοηθούν πολύ και οι καμπυλωτές γραμμές των τοίχων- ενώ τεράστιες γυάλινες εξωτερικές επιφάνειες δημιουργούν ένα ατελείωτο οπτικό εφέ, κάνοντας το ήδη ανοιχτό σπίτι να επεκτείνετε νοητά στον ορίζοντα.

Στο εσωτερικό του, η πολυτέλεια «στάζει» από κάθε γωνία και είναι εκεί είτε για να προσφέρει ένα ασφαλές και ζεστό καταφύγιο είτε για να διασκεδάσει τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους του μέχρι τελική πτώσης. Εννέα υπνοδωμάτια, δύο κρησφύγετα, μια οικογενειακή κουζίνα με μια ιδιωτική τραπεζαρία, μια βιβλιοθήκη, ένα δωμάτιο διασκέδασης γεμάτο παιχνίδια, ένα γραφείο, ένα εξωτικό φουαγιέ, μια τραπεζαρία για επίσημα γεύματα, ένα δωμάτιο χορού, ένα ξωκλήσι, 21 μπάνια, μια μεγάλη πισίνα, ένα εσωτερικό πάρκινγκ, δύο σουίτες-ξενώνες και ένα πάρκινγκ για τους καλεσμένους, είναι αρκετά για αποφασίσεις να μην ξαναβγείς ποτέ από το σπίτι καθώς δεν θα βρεις πουθενά αλλού καλύτερα.