Το σπίτι των ονείρων μας: Μέσα στο υπέροχο διαμέρισμα του ηθοποιού Γιώργου Νανούρη

Το σπίτι των ονείρων μας: Μέσα στο υπέροχο διαμέρισμα του ηθοποιού Γιώργου Νανούρη

Ένα συνηθισμένο σερφάρισμα στο ίντερνετ μας αποκάλυψε ένα αθηναϊκό σπίτι που θα θέλαμε να ήταν δικό μας.

Είναι μερικές φορές που ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο και δεν το βρίσκεις ποτέ και άλλες που, εκεί που χαζεύεις για να περάσει η ώρα πέφτεις πάνω σε αυτό ακριβώς που αναζητούσες. Αυτή είναι μια σταθερά που ισχύει για -σχεδόν- όλα στη ζωή, στη περίπτωσή μας όμως είχε να κάνει με την ανάγκη μας να βρούμε έμπνευση και πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, να το ανανεώσουμε, να το φρεσκάρουμε, να το φέρουμε λίγο πιο κοντά σε αυτό που λέμε «σπίτι των ονείρων» μας.

Και κάπως έτσι, μια μέρα που απλά χαζεύαμε, πέσαμε πάνω στο spitishoot. Είναι ένα πράγμα να αγοράζεις περιοδικά διακόσμησης και design και να ξεφυλλίζεις τις ιλουστρασιόν σελίδες του για να πάρεις ιδέες, και ένα εντελώς άλλο να «μπαίνεις» μέσα στα σπίτια ανθρώπων και να βλέπεις την προσωπική τους πινελιά πάνω σε κάθε λεπτομέρεια και γωνία του χώρου, τον τρόπο με τον οποίο έχουν στήσει τον μικρόκοσμό τους γύρω από τη ζωή που θέλουν να έχουν όταν γυρίζουν σπίτι κάθε μέρα και κλείνουν την πόρτα πίσω τους, αφήνοντας την εξαντλητική καθημερινότητα απ'έξω.

Το blog αυτό, λοιπόν, επισκέπτεται σπίτια ανθρώπων (άλλωτε γνωστών, άλλωτε της διπλανής πόρτας) και αιχμαλωτίζει σε υπέροχα καρέ αυτούς τους μικρόκοσμους, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες τους να περιφέρονται στα δωμάτια σαν να είναι μόνοι τους και να γίνονται κομμάτι του χώρου που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Τα σπίτια που βρίσκονται στο site είναι ένα κι ένα, αυτό όμως που πραγματικά μας μάγεψε ήταν το διαμέρισμα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη, τόσο που γυρίζαμε μέσα στη μέρα στο site για να το χαζέψουμε ακόμα μια φορά και να πάρουμε ακόμα μερικές ιδέες για το δικό μας. Όπως αναφέρει το εισαγωγικό κείμενο πριν τις φωτογραφίες «Ο Γιώργος έχει φτιάξει το σπίτι μόνος του και το 70% των πραγμάτων το έχει βρει στο δρόμο. Δε μπορεί ν' αντισταθεί σ' ένα έπιπλο που θα βρει πεταμένο στο δρόμο αν καταλάβει οτι έχει κάποια ιστορία. Έχει πάθει και λουμπάγκο μια φορά απο κουβάλημα επίπλων». Επίσης, έχει 90 γλάστρες στο μπαλκόνι του (κι εμείς με 5-6 και παλεύουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές).

Μπείτε στη photo gallery και κάντε μια βόλτα μέσα στο σπίτι του Γιώργου, και είμαστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε όσο κι εμείς.