Μαγείρεψε οικονομικά: 5 απλές συμβουλές για να μειώσεις τα έξοδα της… κουζίνας!

Μαγείρεψε οικονομικά: 5 απλές συμβουλές για να μειώσεις τα έξοδα της… κουζίνας!

Μείωσε χρόνο, κόπο και χρήμα!

To να βρίσκεσαι συνεχώς μέσα σε μια κουζίνα και να μαγειρεύεις, μπορεί να είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα του κόσμου (γιατί μπορεί να είναι δημιουργικό, αλλά όχι όλες τις ώρες) όμως, αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό μειονέκτημα. Με τον τρόπο αυτό, η κατανάλωση του ρεύματος είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά και ο χρόνος που σπαταλάς καθημερινά, σημαντικός.


Φυσικά, δεν έχουμε σκοπό να σου προτείνουμε να παραγγέλνεις κάθε μέρα φαγητό απέξω, μιας και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση ούτε στο πρόβλημα, ούτε στην τσέπη σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips, που σου παραθέτουμε παρακάτω, και με τα οποία θα καταφέρεις να μην βρίσκεσαι καθημερινά στην κουζίνα, αλλά και να μειώσεις σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος.


1.Μην μαγειρεύεις κάθε μέρα:
Δεν χρειάζεται να χάνεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα μαγειρεύοντας. Καθιέρωσε μία ή δύο μέρες της βδομάδας ως ημέρες μαγειρικής, στις οποίες θα μπορείς να φτιάχνεις δύο ή και τρία διαφορετικά φαγητά, σε μεγάλες ποσότητες. Αποθήκευσε τα στο ψυγείο σου, και απλά ζέστανε κάθε φορά τη μερίδα σου.


2. Μείωσε το μαγείρεμα:
Προτίμησε να γεμίζεις το διατροφικό σου πρόγραμμα με τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, όπως σαλάτες. Με τον τρόπο αυτό, θα γλιτώνεις μεγάλο κόπο, θα τρέφεσαι υγιεινότερα και σίγουρα θα κάνεις σημαντική οικονομία στο ρεύμα σου.


3.Μην ανοίγεις την πόρτα του φούρνου:
Πόσες φορές, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος έχεις ανοίξει την πόρτα του φούρνου για να δεις αν το φαγητό είναι έτοιμο; Υποθέτουμε πολλές, ειδικά αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα. Ωστόσο, για το λόγο αυτό υπάρχει το ειδικό τζάμι στην πόρτα, από όπου μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξη του ψησίματος. Μην επαναλάβεις ξανά το λάθος αυτό, αφού η θερμοκρασία διαρρέει στο περιβάλλον και το φαγητό καθυστερεί να ψηθεί. Φυσικά, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το καπάκι της κατσαρόλας.


4.Μαγείρεψε με ένα σκεύος:
Τηγάνι για σοτάρισμα, κατσαρόλα, και μετά πάλι τηγάνι. Αυτή αποτελεί μια ενδεικτική σειρά της εναλλαγής των σκευών που, ενδεχομένως, χρησιμοποιείς κάποιες φορές, που θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο... μπελαλίδικο και φυσικά μεταφράζεται ως παραπάνω χρόνος και χρήμα. Αν σκεφτείς και τον αριθμό των σκευών που έχεις να πλύνεις, κάθε φορά στο τέλος του μαγειρέματος, θα καταλάβεις πως είναι προτιμότερο να το αποφεύγεις.


5. Σβήσε το φαγητό σου νωρίτερα:
Σβήσε το φούρνο σου περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα από την ώρα που έχεις προγραμματίσει. Είναι βέβαιο και δοκιμασμένο, πως το φαγητό σου θα εξακολουθήσει να μαγειρεύεται για λίγη ώρα ακόμα, αφού η θερμοκρασία χάνεται σταδιακά. Αξιοποίησέ την λοιπόν, μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Διαβάστε ακόμη:

Οικονομική θέρμανση: 9 έξυπνοι τρόποι να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό

4 διαφορετικές χρήσεις του σφουγγαριού πιάτων που σίγουρα δεν γνώριζες!