Tips για να μην ξεχειλώσουν τα μαγιό σου φέτος το καλοκαίρι!

Tips για να μην ξεχειλώσουν τα μαγιό σου φέτος το καλοκαίρι!

Και να διατηρήσουν άψογη τη φόρμα τους για την επόμενη σεζόν

Σίγουρα σου έχει τύχει κι εσένα να αγοράσεις γεμάτη ενθουσιασμό ένα υπερτέλειο μαγιό, το οποίο, δυστυχώ,ς μετά από αρκετές χρήσεις τελικά έχασε τη φόρμα του και... ξεχείλωσε!


Τα τινά είναι δύο: ή αγόρασες ένα κακής ποιότητας μαγιό ή του... φέρθηκες εσύ άσχημα. Κρατάμε τη δεύτερη περίπτωση και συνεχίζουμε. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips σου εγγυόμαστε πως θα φορέσεις το μαγιό σου και του... χρόνου.

3680e7842203827d8eb37b1272bb9736 ec2a6

- Μην ξεχνάς να το ξεπλένεις με άφθονο νερό μετά από κάθε χρήση. Το αλάτι και ο ιδρώτας είναι από μόνα τους ικανά να καταστρέψουν τη φόρμα του.
- Μετά από 2-3 χρήσεις καλό θα ήταν να το πλένεις στο χέρι προσθέτοντας λίγο απορρυπαντικό ρούχων (προσοχή: όχι μετά από κάθε χρήση).
- Όσο το πλένεις, φρόντισε να μην το τρίβεις επίμονα και φυσικά μην το στύβεις με δύναμη.

5b082d034f933c77906fc636e45c256d 1bfab


- Μη βάζεις το μαγιό σου στο πλυντήριο, καθώς οι υψηλές του θερμοκρασίες θα καταστρέψουν γρήγορα τη φόρμα του, με αποτέλεσμα να ξεχειλώσει πριν της... ώρας του.
- Μην το τραβάς γιατί χάνει την ελαστικότητά του. Επιπλέον, άφησέ το να στεγνώσει στη σκιά, καθώς ο ήλιος θα καταστρέψει τη φόρμα αλλά και το χρώμα του.
- Μην το κρεμάς στην απλώστρα και μη χρησιμοποιείς μανταλάκια. Προτίμησε να το αφήσεις να στεγνώσει σε επίπεδη επιφάνεια.
- Αν το μαγιό σου λερωθεί με λάδι, αντηλιακό ή οτιδήποτε άλλο τότε τρέξε στο ντουλάπι της κουζίνας σου και πάρε τη μαγειρική σόδα. Βρέξε το μαγιό σου με χλιαρό νερό και άπλωσε πάνω στο λεκέ λίγη μαγειρική σόδα. Άφησέ την να δράσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια πλύνε το κανονικά με απορρυπαντικό.

Καλές βουτιές!

Δες και αυτό: Η λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις στα μαγιό σου, για να δείχνουν τέλεια τα οπίσθιά σου