Πρώτη φορά μπουγάδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Βιβή Αγγελάκη
Πρώτη φορά μπουγάδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια μαγειρικής, ήρθε η ώρα για την πρώτη μπουγάδα. Ε, αυτό δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο ή... μήπως είναι; Όπως και να έχει, για να μην μας συμβεί και δεύτερη καταστροφή την ίδια εβδομάδα, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές, που ίσως και σου φανούν χρήσιμες.

Ξεκινάμε από τα βασικά: Μαζεύεις όλα σου τα άπλυτα και τα χωρίζεις σε τρεις κατηγορίες: Λευκά, σκουρόχρωμα και χρωματιστά. Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία... διαλογής, διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες. Κάποια από αυτά μπαίνουν στο πλυντήριο, τα υπόλοιπα δυστυχώς πρέπει να τα πλύνεις στο χέρι. Τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια που απαιτούν μεγάλη προσοχή, καλύτερα να τα στείλεις στο καθαριστήριο.

rouxa 55c6f


Αν τρέχεις και δεν προλαβαίνεις να ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω βήματα ή πολύ απλά βαριέσαι τη διαδικασία που μόλις περιγράψαμε, σου έχουμε εναλλακτική λύση. Αν δεν ασχολείσαι με το «άθλημα», ίσως αγνοείς παντελώς την ύπαρξη της χρωμοπαγίδας. Πρόκειται για ένα λευκό φύλλο το οποίο δρα σαν μαγνήτης και παγιδεύει τη βαφή και τους λεκέδες κατά τη διάρκεια της πλύσης. Έτσι, μπορείς απλά να πετάξεις όλα τα χρωματιστά στο πλυντήριο... χωρίς φόβο!


Πώς ακριβώς τη χρησιμοποιείς;

Τοποθετείς ένα ή περισσότερα φύλλα στον κάδο του πλυντηρίου πριν βάλεις τα ρούχα. Προσθέτεις το απορρυπαντικό, επιλέγεις βαθμούς, στροφές, πρόγραμμα και πατάς το κουμπί για να ξεκινήσει. Αυτό ήταν όλο! Να θυμάσαι πως η χρωμοπαγίδα είναι κατάλληλη για πλύσιμο στο χέρι, στο πλυντήριο, σε όλες τις θερμοκρασίες, τις στροφές και τα υφάσματα. Σου προτείνουμε την K2r®Colour Catcher® χρωμοπαγίδα®, θα σου λύσει τα χέρια.


Τώρα, όσον αφορά στο απορρυπαντικό που αναφέραμε παραπάνω, πρέπει να το διαλέξεις προσεκτικά. Μην μπλεχτείς στα ράφια του σουπερμάρκετ και μην αρχίζεις να ανοίγεις μπουκάλια για να βρεις το καλύτερο άρωμα. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι κάποιο που να είναι κατάλληλο για όλα τα υφάσματα.

1 69748


Και ποια είναι η σωστή ποσότητα; Διάβασε τις οδηγίες που θα βρεις στο πίσω μέρος του μπουκαλιού. Αν υπάρχουν λεκέδες, ρίξε λίγο υγρό απορρυπαντικό στην περιοχή και τρίψε όσο πιο δυνατά μπορείς!


Αν δεν έχεις τα μπράτσα για να το κάνεις, βάζεις άλλη μια χρωμοπαγίδα. Για μικτές πλύσεις επιλέγεις το K2r®Colour Catcher + καθαριστικό λεκέδων που αποτρέπει τα ατυχήματα αποχρωματισμού, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί τους λεκέδες από τους 30ο και για λευκές πλύσεις επιλέγεις το K2r®Intensive White + καθαριστικό λεκέδων που επαναφέρει το λευκό ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί τους λεκέδες από τους 30ο!


Μετά από όλα αυτά, μην ξεχάσεις τα ρούχα στο πλυντήριο γιατί θα μυρίζουν άσχημα και θα πρέπει να τα ξαναπλύνεις. Τα βγάζεις αμέσως, τα τεντώνεις καλά -για να μη δυσκολευτείς στο σίδερο- και τα απλώνεις. Συμβουλές για σιδέρωμα θα σου δώσουμε σε επόμενο άρθρο, αφού το δοκιμάσουμε.


Ελπίζουμε τα παραπάνω tips να βοήθησαν και να έκαναν λίγο πιο εύκολο το δρόμο για να γίνεις μια δυνατή, ανεξάρτητη γυναίκα αλλά και μια καλή νοικοκυρά!


Καλή τύχη!