Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα αυτό το φθινόπωρο

Γωγώ Φούντα
Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα αυτό το φθινόπωρο

Ξόδεψες και το τελευταίο σου ευρώ στις διακοπές και γύρισες ταπί; Κι εμείς!

Ο Σεπτέμβρης μπήκε και ήρθε η ώρα να μπούμε στην καθημερινότητά μας αλλά και σε πρόγραμμα γενικά. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που φέτος αποφάσισαν να κάνουν οικονομία, ιδού μερικά tips για να πετύχεις το στόχο σου!

ghdfgdgf

Εξοικονομήστε χρήματα θέτοντας ένα στόχο!

Ένα ταξίδι, οι διακοπές του χρόνου, ένα ποσό στην τράπεζα για ώρα ανάγκης.Όποιος και αν είναι ο στόχος σου, έχε τον στο μυαλό διαρκώς και προσπάθησε να μη ξεφεύγεις με υπερβολές και περιττές σπατάλες.

Αν ο στόχος είναι ένα ταξίδι, φτιάξε ένα βαζάκι με τη φωτογραφία του προορισμού και βάλτο στο σαλόνι. Κάθε μέρα πέτα μέσα ψιλά, ή και χαρτονομίσματα και κάθε μήνα που μπαίνει ο μισθός σου, βάζε ένα ποσό που σε βολεύει. Μην κλέβεις από εκεί χρήματα όταν μένεις ταπί και αν είσαι επιρρεπής πάρε έναν κουμπαρά που κλειδώνει και δώσε σε κάποιον το κλειδί! Προσπάθησε να βάζεις κάτι κάθε μέρα έστω και 1ευρω! Θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν φτάσει η ώρα να δεις το ποσό!

hugyugu

Μην τρως κάθε μέρα απ’ έξω

Ωραιά τα ντελίβερι, δεν λέω... Κάθεσαι στον καναπέ και σου έρχονται όλα έτοιμα στο σπίτι. Ευκολία ναι, αλλά ασύμφορη. Βάλε κάτω τα ποσά που δίνεις καθημερινά για φαγητό και δες πόσα μπορείς να γλιτώσεις μαγειρεύοντας που και που σπιτικό φαγητό ή έστω κάνοντας μία επίσκεψη στη μαμά!

oioyui

Ταπεράκι και στο γραφείο!

Φτιάξε μικρά εύκολα γεύματα για το γραφείο και πάρε μαζί σου, λίγα φρούτα και μία μπάρα δημητριακών. Στο σούπερ μάρκετ της εβδομάδας υπολόγισε τις ημέρες που είσαι στο γραφείο και προμηθεύσου ό,τι χρειάζεσαι!

dghjghhjj

Μην κάνεις σπατάλες

Πόσα τζιν χρειάζεται ένας άνθρωπος; Πόσα μπουφάν και πόσες τσάντες;
Κάνε λίγο οικονομία: α. Αποφεύγοντας τις ατελείωτες βόλτες στα μαγαζιά χωρίς λόγο και β. κάνοντας μία λίστα με τα απαραίτητα πριν πας να ψωνίσεις. Μην ξεφεύγεις από τη λίστα με οτιδήποτε βλέπεις και μην παρασύρεσαι όταν έχεις πάνω σου λεφτά. Aν διαθέτεις πιστωτική κάρτα «πάγωσέ» τη για λίγο και μην τη χρησιμοποιείς!

pitdexs

Άσε το ταξί, μπες στα ΜΜΜ

Ναι το ξέρω, το ταξί είναι άνετο, είσαι μόνη σου, έχει air condition, μουσική όλα τέλεια! Έχεις υπολογίσει, όμως, πόσα λεφτά ξοδεύεις το μήνα για μικρές διαδρομές με ταξί; Τα ΜΜΜ είναι εδώ και σε περιμένουν για πιο φτηνή μετακίνηση στην πόλη. Αν όχι κάθε μέρα, επίλεξέ τα για μικρές διαδρομές και για τη βραδινή σου έξοδο, θα γλιτώσεις και το παρκάρισμα!

essert

Δωρεάν διασκέδαση

Ήξερες ότι στην πόλη μας υπάρχουν εκδηλώσεις που δεν κοστίζουν τίποτα; Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσεία και ιδρύματα, γυμναστική, ξεναγήσεις... Μπες και ψάξε τις εκδηλώσεις που γίνονται γύρω σου και θα εκπλαγείς! Δεν θα σου κοστίσει τίποτα, θα διασκεδάσεις και το κέρδος θα είναι διπλό!

cgfdttrd

Bazaar

Ρούχων, παπουτσιών, καλλυντικών... Έχε τα αυτιά σου ανοιχτά και μάθε πότε γίνονται και πού. Με λίγα λεφτά θα ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου με πολύ καλές τιμές και θα αποκτήσεις καλλυντικά που κανονικά θα έδινες μία περιουσία.

Πολλά επώνυμα καταστήματα οργανώνουν Bazaar ή μεγάλες εκπτώσεις σε άσχετες περιόδους. Έχε στο μυαλό σου ότι θα βρεις ίσως πολύ καλές τιμές κομμάτια που δεν είναι της σεζόν, π.χ. μαγιό, όμως αξίζει η αγορά τους γιατί είναι και αυτό είδος οικονομίας, ακόμα και αν θα φορεθούν του χρόνου!

Κάνε οικονομία με όποιον τρόπο μπορείς και κάνε ταμείο! Μην μιζεριάσεις –κανείς δεν το θέλει αυτό- αλλά έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου τους στόχους που θέλεις να επιτύχεις!

seew