Με αυτούς τους 6 τρόπους θα διατηρήσεις τις πετσέτες σου λευκές και αφράτες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Με αυτούς τους 6 τρόπους θα διατηρήσεις τις πετσέτες σου λευκές και αφράτες

Κι έτσι οι πετσέτες σου θα είναι πάντα υπέροχες!

Το ξέρεις ότι μπορεί μία πετσέτα κιτρινισμένη και γαριασμένη μπορεί να κάνει το μπάνιο σου να φαίνεται άσχημο και μονότονο και ίσως και βρώμικο;

Αν πιστεύεις, πως δεν υπάρχει τρόπος να τις προστατέψεις από τα πολλά πλυσίματα, κάνεις μεγάλο λάθος γιατί με αυτούς τους 6 τρόπους θα τις διατηρήσεις λευκές, αφράτες και απαλές.

Δώσε βάση λοιπόν:

1. Μάθε πότε πρέπει να τις πλένεις
Όπως ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο και να φροντίζεις την προσωπική σου υγιεινή, το ίδιο συμβαίνει και με τις πετσέτες σου. Ήξερες λοιπόν ότι πρέπει να τις πλένεις κάθε τρεις με τέσσερις μέρες; Αν θέλεις μάλιστα μπορείς να συναλλάζεις μεταξύ δύο πετσετών, ούτως ώστε να τις πλένεις όλες μαζί για να κερδίζεις χρόνο και χρήμα.

2. Πλύνε τις με κρύο νερό
Ο παραδοσιακός τρόπος όταν βάζεις πλυντήριο είναι να χρησιμοποιείς ζεστό νερό, αλλά για τις πετσέτες το κρύο είναι το καταλληλότερο. Οι ψυχρές θερμοκρασίες εμποδίζουν τη συρρίκνωση των ρούχων στις ραφές, διατηρούν τα χρώματα ζωντανά και επιμένουν περισσότερο στους δύσκολους λεκέδες.

Know When Wash Them

3.Μη χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων
Για να διατηρήσεις τις πετσέτες σου βελούδινες για περισσότερο καιρό, μη χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων, καθώς τα χημικά που περιέχουν μπορεί να βλάψουν τις ίνες και να κάνουν τις πετσέτες πιο σκληρές με την πάροδο του χρόνου. Αντ’ αυτού προτίμησε να ρίξεις στον κάδο του στεγνωτηρίου ένα μπαλάκι του τένις, που θα τις βοηθήσει να γίνουν πιο αφράτες. Μπορείς επίσης αν θέλεις να τις πλύνεις ξεχωριστά και να τις βγάλεις από το στεγνωτήριο πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

4. Μη τις αφήνεις να στεγνώσουν τελείως
Οι βαμβακερές πετσέτες είναι και οι πιο απορροφητικές. Οπότε δεν χρειάζεται να τις βάζεις στο στεγνωτήριο στο μισό πρόγραμμα. Και μη ξεχνάς επίσης να βγάζεις τα φίλτρα από αυτό γιατί με τον καιρό μειώνουν και την απορροφητικότητα τους.

Skip Fabric Softner

5. Χρησιμοποίησε λιγότερο απορρυπαντικό
Πολλοί από εμάς νομίζουμε, πως το να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού δεν είναι πρόβλημα. Μάθε, ωστόσο, πως το πολύ απορρυπαντικό εμποδίζει τις πετσέτες σου να ξεπλυθούν σωστά. Σου προτείνουμε λοιπόν να μετριάσεις την ποσότητα στο μισό και το ίδιο να κάνεις και με το πρόγραμμα πλύσης.

6. Χρησιμοποίησε υγρό ή σκόνη απορρυπαντικό ανάλογα με την περίσταση
Όποιον και από τους δύο τύπους απορρυπαντικού χρησιμοποιείς είναι το ίδιο, απλά μάθε πως η σκόνη λειτουργεί καλύτερα σε ζεστό νερό. Αν χρησιμοποιείς υγρό, οι κάψουλες είναι καλύτερες γιατί είναι ακριβώς όσο πρέπει για μία πλύση, άρα θα γλιτώσεις και το μέτρημα.