Εσύ πόσο συχνά πλένεις τα σουτιέν σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ πόσο συχνά πλένεις τα σουτιέν σου;

Ακολουθείς τη διαδικασία όσο συχνά χρειάζεται;

Ξέρουμε λογικά είσαι μία από εμάς, που έχεις 5-6 σουτιέν, τα συναλλάζεις μεταξύ τους και τα πλένεις ανά δύο ή και τρεις εβδομάδες. Ποια είναι όμως η σωστή συχνότητα, με την οποία πρέπει να πλένεις τα σουτιέν σου; Θα το μάθουμε ευθύς!

ΜΗΝ πλένεις το σουτιέν σου μετά από κάθε χρήση
Απομακρύνσου αμέσως από το πλυντήριο μικρό φρικιό της καθαριότητας. Το να πλένεις τα σουτιέν σου τόσο συχνά περισσότερο κακό μπορούν να κάνουν, παρά καλό. Το συχνό πλύσιμο μπορεί να καταστρέψει την ελαστικότητα, η οποία είναι απαραίτητη για να παράσχει την κατάλληλη στήριξη.

eebafc0cb258a0b3641c49903e13149a

Φόρεσε το τρεις ή τέσσερις φορές πριν το πλύνεις, εκτός κι αν είσαι πολύ ιδρωμένη
Θα ήταν αρκετά αποτελεσματικό το να τα πλένεις μετά από κάμποσες χρήσεις, ωστόσο η κάθε φορά εξαρτάται από το πόσο έχεις κινηθεί και ιδρώσει την κάθε ημέρα. Αν για παράδειγμα έχεις βγει μία ημέρα, στην οποία είχες πολύ τρέξιμο και ίδρωσες, τότε θα θες να το πλύνεις το συντομότερο.
Από την άλλη αν το φόρεσες μόνο για λίγες ώρες δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να μείνει για λίγο ακόμα στο συρτάρι σου, αυτό όμως που φοράς στο γυμναστήριο πρέπει να το πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Η ετικέτα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο
Πριν πλύνεις τα σουτιέν σου τσέκαρε πάντα τι αναγράφεται στην ετικέτα του. Εάν αποφασίσεις για παράδειγμα να βάλεις το σουτιέν σου στο πλυντήριο, αντί να το πλύνεις στο χέρι, επέλεξε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα. Το ιδανικό θα είναι να χρησιμοποιήσεις μία ειδική τσάντα και να τα τοποθετήσεις μέσα, προκειμένου να τα εμποδίσεις να μπλεχτούν με τα υπόλοιπα ρούχα.

b822da802ba16c683b54aadeb9e21c68

Απέφυγε το στεγνωτήριο
Προτίμησε να στεγνώνεις τα σουτιέν σου σε ξαπλωτή θέση, γιατί με το να τα κρεμάς μπορεί να ξεχειλώσουν. Το στεγνωτήριο από την άλλη, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ελαστικότητα ή στο σχήμα.