2 έξυπνα κόλπα που μπορείς να υιοθετήσεις σπίτι σου για να ανταπεξέλθεις σε μία θορυβώδη περιοχή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 έξυπνα κόλπα που μπορείς να υιοθετήσεις σπίτι σου για να ανταπεξέλθεις σε μία θορυβώδη περιοχή

Είναι πράγματι πολύ απλά

Εάν είσαι κάτοικος της πόλης ξέρεις πολύ καλά πως ο θόρυβος και η ηχορύπανση είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορείς να αποφύγεις. Σκέψου λοιπόν, εκεί που έχεις βάλει τις ζεστές σου πιτζάμες και είσαι έτοιμη να χουχουλιάσεις ή να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο πριν αποκοιμηθείς συμβαίνει το αναπάντεχο: κάποιοι ασεβείς νεαροί (ή και νεαρές) περνούν πατώντας δυνατά την κόρνα κάτω από το παράθυρο σου ή κάποιοι ασυνείδητοι γείτονες αρχίζουν και φωνάζουν αδιαφορώντας για τους γύρω τους και τις ώρες κοινής ησυχίας. Όποιο και αν είναι η πηγή ή η αιτία, η ηχορύπανση δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

Εάν αυτό έχει γίνει ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα και το κλείσιμο των παραθυριών ή η απειλή πως θα καλέσεις την αστυνομία δεν λειτούργησε, ίσως είναι καιρός να σκεφτείς άλλες λύσεις για να κάνεις τον θόρυβο λίγο πιο ανεκτό.

Πάρε ηχομονωτικές κουρτίνες
Η τοποθέτηση ακουστικών κουρτινών στα παράθυρα σου είναι μία φθηνή και εύκολη λύση για το πρόβλημα. Αυτές οι ειδικές κουρτίνες είναι επενδεδυμένες με υλικά βινυλίου, καθιστώντας τις πιο απορροφητικές στον θόρυβο. Επιπλέον το δωμάτιο σου θα μοιάζει ανανεωμένο με ένα ζευγάρι καινούργιες κουρτίνες.

Σφράγισε τα παράθυρα σου με τσιμέντο
Θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε. Το πιστεύεις ή όχι ο θόρυβος μπορεί να περάσει μέσα ακόμη και από τα πιο μικρά κενά. Θα πρέπει να ελέγξεις ξανά το πλαίσιο των παραθύρων σου για να δεις αν υπάρχουν ρωγμές. Εάν υπάρχουν, μπορείς είτε να αντικαταστήσεις εντελώς το προηγούμενο τσιμέντο, είτε να τις γεμίσεις. Αυτό θα μειώσει και θα αποτρέψει σημαντικά την είσοδο ή τη διαφυγή του αέρα.