Πώς θα διατηρήσεις για περισσότερες ημέρες το ψωμί σου φρέσκο;

Και δεν θα μένεις ποτέ χωρίς ψωμί στο σπίτι!

Ένα από αρνητικά του να μένεις μόνη σου είναι πως δυστυχώς πολλά φαγητά δεν προλαβαίνεις να τα καταναλώσεις και έτσι «πάνε χαμένα». Το ψωμί συγκαταλέγεται στην λίστα αυτή αφού μία φραντζόλα είναι τεράστια ποσότητα για έναν άνθρωπο. Φυσικά η λύση δεν είναι να τρως περισσότερες φέτες ψωμί για να μην μπαγιατεύει αλλά να μάθεις πώς μπορείς να το διατηρείς φρέσκο για περισσότερες ημέρες.

Το παρακάτω κόλπο θα σου λύσει τα χέρια και επιτέλους θα σε απεγκλωβίσει από τον φόβο μήπως έρθει κάποιος καλεσμένος στο σπίτι και δεν έχεις ούτε μία φέτα ψωμί. Πόσες φορές κάλεσες την κολλητή σου, έφτιαξες μία γρήγορη συνταγή και έπειτα συνειδητοποίησες πως το ψωμί ήταν «πέτρα» ή απλά είχε τελειώσει.

     1.Κόψε το ψωμί που δεν πρόκειται να καταναλώσεις σε φέτες, τοποθέτησέ τις σε ένα ταψί και βάλε τις στην κατάψυξη.

     2.Άφησέ τις εκεί για δύο με τρεις ώρες και μετά συσκεύασε την καθεμία ξεχωριστά σε ένα διάφανο σακουλάκι.

  1. Έπειτα, τις καταψύχεις ξανά και κάθε φορά ξεπαγώνεις όσες φέτες πρόκειται να καταναλώσεις.

 Προσοχή, το ψωμί πρέπει να το αποψύξεις αρκετές ώρες, πριν την κατανάλωση ώστε να αποκτήσει ξανά θερμοκρασία δωματίου.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης