Spike it up μόνη σου και βάλε παραπάνω spice στη ζωή σου

Spike it up μόνη σου και βάλε παραπάνω spice  στη ζωή σου

H τελευταία λέξη της μόδας ΠΑΝΤΟΥ.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, τα studs και τα spikes, παρελαύνουν στις μεγαλύτερες πασαρέλες, στα πιο hot brands και φυσικά πάνω στους celebrities.
Rihanna, Madonna, Lana Del Rey, Ashley Olsen, Anna Delo Russo, Lady Gaga, Kate Moss, Kate Bosworth, Τάμτα, Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή και πολλές άλλες τα έχουν εντάξει στο καθημερινό τους στυλ, με υπογραφές όπως Balmain, Alexander McQueen, Louis Vuitton, Jeffrey Campbell, Jimmy Choo, Versace κ.α.

studded_jacket_copy

Κομμάτια ιδιαίτερα, ροκ και εξεζητημένα ή vintage-esque με πιο preppy στυλ για τις λιγότερο τολμηρές αλλά εξίσου απαιτητικές. Οι τιμές; Απλησίαστες για τους περισσότερους. Υπάρχει πάντα και η πιο high street ή mass επιλογή που όμως δεν θα αποτελέσει πρωτοτυπία, καθότι θα την δει κανείς άπειρες φορές γύρω του. Αν είστε λάτρεις του πιο μοναδικού και γενικότερα personalized style, πιάνουν δεν πιάνουν τα χέρια σας ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε τις DIY τεχνικές που έχουν αρχίσει να προτιμούν ακόμη και οι επώνυμοι.

SW_03_WCFS12_MILAN_0140

Αν θέλετε τη γνώμη μας το δέρμα με studs καθώς και το denim αποτελούν τους πλέον δημοφιλής και κλασικούς συνδυασμούς. Δεν είναι όμως απαραίτητο να εμμείνει κανείς στα κλασικά, μιας και οι διάσημοι οίκοι έχουν ήδη κάνει την αρχή τοποθετώντας τις ροκ αυτές λεπτομέρειες ακόμη και σε λεπτεπίλεπτα κομμάτια όπως π.χ. ένα μεταξωτό πουκάμισο!
Μια ματιά στις φωτογραφίες θα σας πείσει. Τα μεταλλικά applications, βρίσκονται στα fashion weeks του Λονδίνου, της Ρώμης, του Παρισιού, της Νέας Υόρκης και αποτελούν το αγαπημένο πλέον fashion theme των international blogs.

SW_02_WCFS12_PARIS_1193_copy

Η βασίλισσα της μόδας Anna dello Russo φόρεσε το studded της δερμάτινο Versace for H&M φόρεμα πρώτη στον κόσμο με την εν λόγω κολλεξιόν να εξαφανίζεται από παντού σε λίγα λεπτά μόνο από το λανσάρισμά της. Το Do It Yourself (DIY) μάλιστα έχει πάρει φωτιά στο συγκεκριμένο τομέα και όλοι καταλαβαίνουμε γιατί.

sts2_copy



Κάντε το κι εσείς λοιπόν ξεκινώντας από τα εύκολα. Το jean. Τι χρειάζεστε; Ένα jean παντελόνι, σορτς ή μπουφάν σε όποιο μέγεθος σχέδιο και χρώμα προτιμάτε.

kkkk_copy

Ένα ψαλίδι και ένα πενσάκι θα κάνουν τη δουλειά ενώ ίσως χρειαστείτε και βελόνα με κλωστή για να ασφαλίσετε τις τρύπες από τα βιδωτά spikes.
Υπάρχουν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές μεγάλες πόλεις που πωλούν spikes (καρφιά), studs καθώς και αρκετά on-line shops όπως το etsy! Με μία γρήγορη έρευνα στο internet είναι εύκολο να ανακαλύψετε προμηθευτές για βιοτεχνίες ή κατασκευαστές κοσμημάτων που προμηθεύουν και ιδιώτες. Οι τιμές κυμαίνονται ανά μέγεθος και υλικό από 0,10 ευρώ έως 2 ευρώ το κομμάτι, αν και συνήθως θα τα βρείτε γύρω στα 0,50 ευρώ.

jkl_copy

Επιλέγετε το σημείο του ρούχου, της ζώνης, του γιακά, της τσάντας κλπ που θέλετε να διακοσμήσετε και το τοποθετείτε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Εάν τα spikes και τα studs που έχετε επιλέξει είναι καρφωτά, απλά τα πιέζετε μέχρι οι άκρες να μπουν στο ύφασμα και τις λυγίζετε να ασφαλίσουν. Εάν πρόκειται για βιδωτά, ανοίγετε μόνες σας τρυπούλες, τα περνάτε και βιδώνετε την ασφάλεια στο πίσω μέρος. Μπορείτε να μπλέξετε τα χρώματα και τα σχέδια ανακατεύοντας χρυσά, ασημί, μπρονζέ και gun metal αποχρώσεις σε μυτερά, στρογγυλεμένα και τριγωνικά σχήματα.

tumblr_lzgppsU3Uc1qfye3lo1_500

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε πουκάμισα, πουλόβερ, γάντια, δερμάτινα βραχιόλια ακόμη και παπούτσια. Σαν διαδικασία είναι πανεύκολο και γίνεται ακριβώς όπως περιγράφεται. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι το ύφασμα του ρούχου που θέλουμε να διακοσμήσουμε σε συνάρτηση με το βάρος του stud.

sgiakasm_copy

*Ένα extra safety tip για να ασφαλίζετε τα διακοσμητικά στοιχεία στη θέση τους και να προστατεύετε το δέρμα ή τα υπόλοιπα ρούχα από σκισίματα, είναι να ράβετε ένα patch στην πίσω μεριά του ρούχου που θα καλύπτει την επιφάνεια (ιδανικό για δέρματα και jeans- ή να ράβετε με κλωστή πάνω από τα γαντζάκια).

Θα έχετε το δικό σας μοναδικό "in fashion" σχέδιο με το μικρότερο κόστος στους συνδυασμούς που ονειρεύεστε. Δοκιμάστε το και ξεχωρίστε!