Tips καθαριότητας για πολυάσχολες, νέες μαμάδες

Tips καθαριότητας για πολυάσχολες, νέες μαμάδες

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό, τα παιδιά ευχαριστημένα και την καλή σας διάθεσή

Δεν χρειάζεστε εμάς για να σας πούμε ότι το να είσαι μαμά είναι, σίγουρα, μία πολύ απαιτητική, χρονοβόρα διαδικασία. Εάν, δε, είστε και εργαζόμενη μαμά, δεν έχουμε παρά να σας δώσουμε τα συγχαρητήριά μας, και να σας ρωτήσουμε (με δέος) πώς καταφέρνετε να κρατάτε το σπίτι σας καθαρό; Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα να προσλάβουμε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού- τουλάχιστον όχι σε μόνιμη βάση. Τι κάνουμε, λοιπόν; Μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω, μικρά tips που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το σπίτι στο επίπεδο που του αξίζει, και θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη.

1) Κρατήστε τα παιδιά απασχολημένα
Σε πολλά παιδιά αρέσει να βοηθάνε με τις δουλειές του σπιτιού και μπορεί, όντως, να είναι μπια πολύ ευχάριστη εμπειρία, αν έχετε μπροστά σας απεριόριστο χρόνο. Αν, όμως, βιάζεστε και θέλετε να καθαρίσετε το σπίτι με τα παιδιά παρόντα, καλό θα είναι να φροντίσετε να τα απασχολήσετε με κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον, ώστε να μην τα έχετε μες στα πόδια σας και χάνετε χρόνο!


2) Μάθετε στην οικογένεια να βοηθάει
Είναι λογικό, αν επάνω σας πέφτει το βάρος ολόκληρου του νοικοκυριού, να ζητήσετε βοήθεια και από άλλα μέλη της οικογένειάς σας, έστω και για μικρά πράγματα που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη. Αυτά συμπεριλαμβάνουν πανεύκολες ασχολίες, όπως το μάζεμα των άπλυτων ρούχων, ή το καθάρισμα του τραπεζιού μετά τα γεύματα της οικογένειας. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα της καθαριότητας του σπιτιού, οι τακτοποιημένες επιφάνειες θα σας βοηθήσουν αυτό να γίνει πιο γρήγορα.


3) Μην στοχεύετε στην τελειότητα
Πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι, με μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι, η κατάσταση δεν μπορεί να είναι πάντα τέλεια. Εάν οι χρόνοι σας πιέζουν, αρκεστείτε στις πιο ελαφριές, γρήγορες δουλειές και αφήστε τις υπόλοιπες για τα Σαββατοκύριακα.


4) Φτιάξτε ένα πρόγραμμα
Καθίστε με τον σύζυγο και τα παιδιά σας και φτιάξτε ένα σχεδιάγραμμα των καθημερινών ασχολιών σας, και του χρόνου που αυτές απαιτούν. Έτσι, θα αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο των καταστάσεων.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να ξεφορτωθείτε τη σκόνη από το pc μια και καλή!
Καθαρίστε τα λευκά παπούτσια σας
Πώς να καθαρίσετε το μαγιό από την άμμο;