Πώς θα αφαιρέσετε το λεκέ από βερνίκι στα χαλιά σας

Βιβή Αγγελάκη
Πώς θα αφαιρέσετε το λεκέ από βερνίκι στα χαλιά σας

'Ενα βήμα πριν το καθαριστήριο


Και σε ποια γυναίκα δεν έχει συμβεί, εκεί που βάφουμε τα νύχια μας, με μια αδέξια κίνησή μας, να ρίξουμε το βερνίκι νυχιών; Φυσικά, μια τέτοια απρόσεκτη κίνηση μπορεί να μετατραπεί στο χειρότερο εφιάλτη μας, όταν τώρα εν μέσω χειμώνα, το βερνίκι πέσει πάνω στο ακριβό χαλί του σπιτιού μας (πόσο μάλλον της μαμάς μας).

Αντί, λοιπόν, να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, τοποθετώντας κάποιο βαρύ, ογκώδες αντικείμενο πάνω στο επίμαχο σημείο (μιλώντας εκ πείρας), δοκιμάστε την παρακάτω λύση!

Το βασικότερο είναι να μη χάσετε καθόλου χρόνο και να αναλάβετε δράση, πριν ο λεκές στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε τι άλλο , το ασετόν! Προσοχή όμως! Ανάλογα με το χρώμα του χαλιού σας, αναλάβετε δράση!

Αν είναι ανοιχτόχρωμο (άσπρο, εκρού, ανοιχτό καφέ..) το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί που θα το εμποτίσετε με ασετόν χωρίς ακετόνη. Σιγά-σιγά δοκιμάστε να τρίψετε το λεκέ, ώσπου να εξαφανιστεί (ή τουλάχιστον να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του). Αν το χαλί σας έχει σκούρα χρώματα και δεν είστε σίγουρη για το αν οι χρωστικές ουσίες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτό, προσπαθήστε να ρίξετε λίγη λακ ή οινόπνευμα πάνω στον επίμαχο λεκέ και στη συνέχεια, με ένα καθαρό πανί (σφουγγαράκι ή χαρτι κουζίνας) τρίψτε το ταμποναριστά με επιμονή μέχρι το βερνίκι να απορροφηθεί από το πανί σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πιο εύκολος τρόπος να αφαιρέσετε την τσίχλα από τα δερμάτινα ρούχα σας!

Πώς θα διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για περίπου 2 εβδομάδες!