Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τον αγαπημένο σου ανανά!

Ερμιόνη Σαρρή
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τον αγαπημένο σου ανανά!

Ξέρω ότι τον λατρεύεις, αλλά δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να τον κόψεις

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ χρόνια τον θαύμαζα, αλλά δεν τον άγγιζα. Ναι δε ντρέπομαι να ομολογήσω πως περίμενα να έρθει κάποιος στο σπίτι (που να ξέρει) και να μου καθαρίσει τον ανανά. Το πήρα απόφαση όμως ότι μεγάλωσα και έτσι έκατσα, έμαθα και μοιράζομαι μαζί σου τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να τον καθαρίσεις.

Σου φαίνεται κάπως μπελαλίδικο φρούτο, αλλά μην ανησυχείς. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και ετοιμάσου να κάτσεις στην αιώρα και να απολαύσεις το φρούτο σου.

8c036c76b2358aea8fb74873e82b43ee copy

1. Αφαίρεσε με το χέρι το κοτσάνι ή για περισσότερη ευκολία χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι.

2. Τοποθέτησε τον ανανά πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια κοπής, ξάπλωσέ τον και κόψε το πάνω και το κάτω τμήμα του. Έπειτα, τοποθέτησέ τον κάθετα στην επιφάνεια κοπής και με το μαχαίρι κόψε τη φλούδα του κάθετα(από πάνω προς τα κάτω) σε λωρίδες. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσεις ολόκληρο τον ανανά.

3. Για να τον κόψεις σε ροδέλες, ξάπλωσέ τον πάνω στην επιφάνεια κοπής και κόψε τον με το μαχαίρι.

4. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ πίεσε το κέντρο της κάθε ροδέλας για να αφαιρέσεις την σκληρή καρδιά του ανανά και... είναι έτοιμος για σερβίρισμα! Μπορείς να την κόψεις και με το μαχαίρι βέβαια, απλά θέλει λίγη προσοχή. Κράτα το όρθιο και χρησιμοποίησε τη μύτη του και μόνο.

Αυτό ήταν! Τώρα δε θα υπερηφανεύεσαι μόνο για τις selfies σου με τον ανανά, αλλά και για το πόσο καλά ξέρεις να τον καθαρίζεις.