Οδηγός για… τεμπέλες: Με αυτά τα απλά tips θα έχετε πάντα καθαρό σπίτι

Οδηγός για… τεμπέλες: Με αυτά τα απλά tips θα έχετε πάντα καθαρό σπίτι

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κούραση

Σας αρέσει να μπαίνετε στο σπίτι σας και να το βλέπετε τακτοποιημένο και πεντακάθαρο. Από την άλλη βέβαια, δεν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο ώστε να κάθεστε με τις ώρες και να περιποιείστε το σπίτι σας (ή μεταξύ μας απλά βαριέστε να καθαρίζετε με τις ώρες επί καθημερινής βάσεως). Η λύση για τη δική σας περίπτωση, λοιπόν, είναι ο οδηγός για... τεμπέλες!

Με τα παρακάτω απλά tips θα καταφέρνετε να έχετε καθαρό σπίτι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Πάμε να δούμε πώς:

1. Πρώτος και βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε όλες είναι ο εξής: «Όλα τα αντικείμενα έχουν τη θέση τους». Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως αφού χρησιμοποιήσετε κάτι οφείλετε να το επιστρέψετε στη θέση του. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλετε τέλος στην ακαταστασία, μιας και δε θα υπάρχουν δεκάδες πεταμένα αντικείμενα από εδώ και από εκεί.
2. Το επόμενο σαββατοκύριακο αφιερώστε μία μόλις ώρα για να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι σας. Ό,τι δε χρησιμοποιείτε καλό θα ήταν να πεταχτεί. Όσα λιγότερα αντικείμενα έχετε τόσο πιο εύκολο θα είναι το καθάρισμα του σπιτιού σας. Πείτε όχι στα περιττά πράγματα που το μόνο που σας χαρίζουν είναι περιττή σκόνη!

largei87 0b213


3. Αν θέλετε να διατηρήσετε το πάτωμά σας καθαρό για περισσότερες ημέρες, τότε πολύ απλά μην ξεχνάτε να βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι. Έχετε στην παπουτσοθήκη έξω από το σπίτι σας ένα ζευγάρι παντόφλες τις οποίες θα φοράτε μόνο μέσα στο σπίτι σας (όχι στο μπαλκόνι, στην αυλή κτλ.)
4. Επόμενο βήμα για καθαρό πάτωμα; Μα φυσικά να τρώτε πάντα στο τραπέζι της κουζίνας και όχι όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε. Σταματήστε να τσιμπολογάτε καθώς περπατάτε στο σπίτι, καθώς με αυτόν τον τρόπο το πάτωμα γεμίζει με δεκάδες ψίχουλα!

tu ce945


5. Το πατάκι στην είσοδο του σπιτιού είναι απαραίτητο έτσι ώστε να σκουπίζουν οι καλεσμένοι σας τα πόδια τους πριν μπουν στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα εισέρχεται έξτρα σκόνη αλλά και βρωμιά μέσα στο σπίτι σας.
6. Προμηθευτείτε από τα σούπερ μάρκετ τα ειδικά υγρά πανάκια καθαρισμού και καθαρίστε με αυτά εύκολα και γρήγορα κάθε πιθανή επιφάνεια, στο λεπτό. Θα σας λύσουν τα χέρια!

Διαβάστε ακόμα

8 απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στο σπίτι

Πλύσιμο στο χέρι: 4 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου