Μήπως δεν πλένεις όπως πρέπει τα φρούτα και τα λαχανικά σου;

Ερμιόνη Σαρρή
Μήπως δεν πλένεις όπως πρέπει τα φρούτα και τα λαχανικά σου;

Μιας και έχουμε μπει όλες σε πρόγραμμα σωστής διατροφής για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών, είμαστε σίγουρες πως και το δικό σου ψυγείο έχει γεμίσει με αρκετά φρούτα και λαχανικά.

Το κομμάτι όμως του πλυσίματος είναι πολύ σημαντικό για αυτό δεν πρέπει να βιάζεσαι όταν είσαι κάτω από τη βρύση. Παρακάτω σου έχουμε όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις και ζητάμε την προσοχή σου.

-Βάλε τα λαχανικά σε μία λεκάνη με νερό και άφησέ τα για ελάχιστα λεπτά. Έπειτα, πλύνε τα με μπόλικο καθαρό τρεχούμενο νερό.

-Δώσε προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν λεία επιφάνεια (μαρούλια, λάχανα, μπρόκολο κ.α). Πρέπει να επιμείνεις αρκετά σε μερικά σημεία .

-Πριν βάλεις τα λαχανικά σου για βράσιμο, πλύνε τα πάρα πολύ καλά, ξεχώρισε τα μέρη τους και έλεγξε με λεπτομέρεια μήπως υπάρχει κάποιο ζωύφιο. Καλό θα Επίσης, αφού κάνεις το πρώτο βράσιμο, πέτα το νερό και βράσε τα ξανά με νέο καθαρό νερό.

-Τα χόρτα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα πρέπει να τα πλένεις με μπόλικο νερό, μετά να τα τοποθετήσεις σε μία λεκάνη με νερό (και ξύδι αν θες) και έπειτα να τα ξεβγάζεις ξανά με τρεχούμενο νερό.

- Τα πλαστικά σκεύη που χρησιμοποιείς για να πλύνεις τα λαχανικά και τα φρούτα σου θα πρέπει να είναι πολύ πλυμένα.