5 τρόποι να κάνεις το πλύσιμο των πιάτων «παιχνιδάκι»

5 τρόποι να κάνεις το πλύσιμο των πιάτων «παιχνιδάκι»

Το πλύσιμο πιάτων είναι μία διαδικασία που μπορεί να μην αγαπημένη σου. Ίσως, όμως, πρέπει να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς τα οφέλη του στην ψυχική σου υγεία. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, όσοι πλένουν τα πιάτα προσέχοντας τις κινήσεις τους, έχουν λιγότερο στρες και νεύρα! Πάρτο λοιπόν απόφαση και ξεκίνα το «τρίψιμο». Συγκεντρώσαμε όλα τα tips που θα κάνουν τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη!

  1. Μη βάζεις τα βρώμικα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο

Είναι δύσκολο, ειδικά μετά από ένα δείπνο με φίλους ή ένα οικογενειακό τραπέζι, να αντισταθείς να στοιβάξεις τα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο… Παρόλα αυτά, η τακτική αυτή θα σε βοηθήσει ιδιαιτέρως στο καθάρισμα… Προτίμησε να ρίξεις νερό στα πιάτα για να φύγουν τα υπολείμματα και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα στον νεροχύτη. Έτσι, θα έχεις κάνει τη μισή δουλειά.

2. Επίλεξε το κατάλληλο σαπούνι

Είναι το βασικό σου όπλο! Σου προτείνουμε το AVA, που εδώ και δεκαετίες κατέχει ξεχωριστή θέση στην κουζίνα μας. Δεν αφήνει μυρωδιές και λεκέδες, ξεβγάζεται εύκολα και έχει την πιο απαλή υφή για να μην ταλαιπωρείς τα χέρια σου. Ξεχωρίζουμε τις δύο διαφορετικές σειρές, το AVA Περλέ (με χαμομήλι και με χαμομήλι και λεμόνι) και το AVA Ξύδι Action (με ξύδι και με ξύδι, μήλο και μέντα). Χρησιμοποίησέ τα και εμπνεύσου από την ολοκαίνουργια καμπάνια «Το σπίτι θέλει AVA» που μας ενθαρρύνει να αναζητούμε αφορμές για να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρο από ένα τραπέζι και να μην ανησυχούμε για τα άπλυτα πιάτα!

3. Μουλιάστε τα πιάτα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Αφού λοιπόν αφαιρέσεις τα υπολείμματα τροφών, τοποθέτησέ τα στο νεροχύτη. Προσπάθησε να τα μην τα αφήσεις εκεί για μέρες! Όσο πιο άμεσα τα πλύνεις, τόσο το καλύτερο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ζεστό νερό και AVA. Θυμήσου, ότι μουλιάζοντας τα σε σαπούνι είναι σαν να τα βάζεις στο πλυντήριο πιάτων. Η ζωή σου θα γίνει αμέσως πιο εύκολη!

4. Από πού ξεκινάμε;

Άφησέ τα αρκετή ώρα στο ζεστό νερό! Πρέπει να έχεις υπομονή, αλλά με λίγο επιπλέον χρόνο θα καταφέρεις να αφαιρέσεις τους λεκέδες πιο εύκολα και γρήγορα. Ξεκίνα από τα λιγότερο λερωμένα σκεύη, όπως τα ποτήρια, συνέχισε με τα μαχαιροπίρουνα, πιάτα και στο τέλος πέρνα στη δύσκολη δουλειά… κατσαρόλες και τηγάνια! Με τη βοήθεια ενός καλού σφουγγαριού που αφαιρεί τους λεκέδες, χωρίς να χαράσσει τα σκεύη τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Μην ξεχνάς να το αλλάζεις συχνά, για να μην μετατραπεί σε πηγή βακτηριδίων.

5. Κρύο νερό και… σόδα!

Το ζεστό νερό που προαναφέραμε δεν είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση. Χρησιμοποίησε κρύο νερό για να αφαιρέσεις τα γαλακτοκομικά ή το βούτυρο! Αν τώρα, θέλεις μία μικρή βοήθεια με τα λίπη, η μαγειρική σόδα θα σου «λύσει» τα χέρια. Βάλε μία στρώση και λίγο νερό στο σκεύος που θέλεις να πλύνεις και τοποθέτησέ το λίγο στο μάτι για να ζεσταθεί. Θα καθαρίσει σε δευτερόλεπτα!

Σήκωσε τα μανίκια και πιάσε το σφουγγάρι! Με σύμμαχο το AVA θα τελειώσεις το πλύσιμο των πιάτων πιο γρήγορα από ποτέ και θα έχεις περισσότερο χρόνο για να απολαύσεις ξέγνοιαστες στιγμές με τις φίλες σου.