Αυτή τη diy κατασκευή για τα φυτά σου θα τη λατρέψει ακόμη και ο πιο καλός διακοσμητής

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτή τη diy κατασκευή για τα φυτά σου θα τη λατρέψει ακόμη και ο πιο καλός διακοσμητής

Ετοιμάσου να διακοσμήσεις το σπίτι σου με τον πιο ανέξοδο diy τρόπο

Όπως θα έχεις καταλάβει εδώ και λίγους μήνες μία από τις νέες τάσεις στη διακόσμηση, είναι τα φυτά και πιο συγκεκριμένα, να έχεις φυτά μέσα στο σπίτι σου. Και αν το διαμέρισμα σου (ή το μπαλκόνι σου) είναι μικρό και και δεν έχει χώρο για να το γεμίσεις με τα αγαπημένα σου φυτά, μη στεναχωριέσαι γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξεις ακόμη και τον δικό σου μικρό κρεμαστό κηπο.

Τις προάλλες είδες πως να φτιάξεις για το μπαλκόνι σου έναν αυτοσχέδιο αποθηκευτικό χώρο για να βάλεις εκεί τα φυτά σου, σε περίπτωση που δεν έχεις έξω ιδιαίτερο χώρο. Σήμερα θα δεις πως να φτιάξεις το πιο όμορφο κρεμαστό «αξεσουάρ» για να βάλεις τα γλαστράκια σου –και το οποίο μπορείς επίσης να κρεμάσεις όπου θέλεις μέσα στο σπίτι-.

Αυτά που θα χρειαστείς είναι αρκετά μέτρα σχοινί, ένα γερό κλαρί και τα φυτά που εσύ θέλεις. Ο τρόπος εύκολος και γρήγορος, αφού αποφασίσεις που θα το κρεμάσεις μέσα στο σπίτι, κόψε λίγο από το σχοινί και δέσε το στις δύο άκρες από το κλαρί (ξύλο). Μόλις είναι έτοιμο κρέμασε το με κάποιο γάντζο από το ταβάνι σου (ή όπου αλλού πιστεύεις).

Στη συνέχεια, φτιάξε τις «θέσεις» πυ θα κρατούν τα γλαστράκια σου. Πάρε τέσσερα κομμάτια από το σχοινί (περίπου σύο μέτρα το καθένα) και δίπλωσε τα στη μέση κάνοντας έναν κόμπο αφού πρώτα τα περάσεις μέσα από έναν κρίκο. Έπειτα πιάσε ανά δύο κομμάτια από το σχοινί και ξεκίνα να κάνεις μικρότερους κόμπους περίπου με δέκα εκατοστά απόσταση από τον κεντρικό. Είκοσι εκατοστά κάτω από αυτούς πλέξε τους επόμενους κόμπους και κατέληξε σε έναν κεντρικό. Θα μοιάζει σαν να έχεις φτιάξει ένα διχτάκι, όπου μέσα σε αυτό θα τοποθετήσεις το γλαστράκι σου.

Macrame Plant Holder 1 778x5192x


(Δες στη gallery τα υπόλοιπα βήματα)

Κάνε το ίδιο και με το υπόλοιπο σχοινί, φτιάχνοντας όσα «διχτάκια» εσύ θέλεις, ανάλογα με το πόσα φυτά θέλεις να κρεμάσεις. Με ένα μικρό κομμάτι σχοινί που περάσεις από τον κεντρικό κρίκο δέσε το στο ξύλο σου ώστε να είναι πιο σταθερά τα γλαστράκια σου. Μόλις τα έχεις όλα έτοιμα και αφού έχεις τοποθετήσει και τα γλαστράκια σου κρέμασε και τα υπόλοιπα στο ξύλο.

Bringing the Ourdoors in Brunch 5 778x5192x

Βάλε μία κούπα καφέ και θαύμασε απλά την όμορφη κατασκευή σου, η οποία δεν σου πήρε ούτε πολύ χρόνο, αλλά ήταν και σχεδόν ανέξοδη.