How to: Πώς να καθαρίσεις όλα τα παπούτσια στην ντουλάπα σου ανάλογα με τον τύπο τους

Νάνσυ Μητσοστέργιου
How to: Πώς να καθαρίσεις όλα τα παπούτσια στην ντουλάπα σου ανάλογα με τον τύπο τους

Εσύ το γνώριζες;

Συνηθίζουμε να πλένουμε τα ρούχα μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα επειδή τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Οτιδήποτε χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση θέλει συχνό πλύσιμο ή καθάρισμα, όμως υπάρχουν και πράγματα που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, αλλά δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα και να μην τα καθαρίζουμε, όπως τα παπούτσια μας.

Εντάξει προφανώς και δεν θα τα καθαρίζουμε κάθε φορά που θα τα χρησιμοποιούμε, αλλά η δουλειά αυτή πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε 4 με 5 μήνες. Παρακάτω θα διαβάσεις τον τρόπο που μπορείς να τα καθαρίσεις, ανάλογα με τον τύπο του κάθε παπουτσιού.

#1. Sneakers/αθλητικά παπούτσια
Για μικρούς λεκέδες πάρε την παλιά σου οδοντόβουρτσα, βάλε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε τον λεκέ. Για να καθαρίσεις όλο το παπούτσι φτιάξε ένα μείγμα από ξύδι και σόδα και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

#2. Σαγιονάρες
Βύθισε τις σε νερό, στο οποίο έχεις ρίξει σαπούνι και τρίψε μέχρι να δεις τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

#3. Flat παπούτσια (μπαλαρίνες, μπότες κλπ)
Τα υφασμάτινα παπούτσια μπορείς να τα βάλεις σε μία λεκάνη με νερό όπου έχεις ρίξει σαπούνι και λεμόνι και να τα καθαρίσεις τρίβοντας απαλά. Τα suede παπούτσια μπορείς να τα καθαρίσεις χρησιμοποιώντας ξύδι και σόδα.

cce540ef08643e42263afff8fdac9f61

#4. Ψηλοτάκουνα παπούτσια
Εντάξει τα ψηλοτάκουνα και οι πλατφόρμες σου μπορεί να μην είναι το ιδανικό παπούτσι που μπορείς να βυθίσεις μέσα σε μία λεκάνη με νερό, όμως μπορούν να καθαριστούν εξίσου εύκολα κι έτσι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκόνη κιμωλίας απευθείας επάνω στον λεκέ και με λίγο τρίψιμο να τον ξεφορτωθείς. Για γενικότερο καθάρισμα βρέξε ένα πανάκι καθάρισε τα και στη συνέχεια στέγνωσε τα με το πιστολάκι.