Βig spender: Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι για να μπορέσεις (επιτέλους) να κάνεις οικονομία

Γωγώ Φούντα
Βig spender: Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι για να μπορέσεις (επιτέλους) να κάνεις οικονομία

Γίνεται και είναι εύκολο

Κακά τα ψέματα: Εμείς οι γυναίκες ένα θεματάκι με το shopping και τη σπατάλη το έχουμε. Είναι βέβαια και κάποιες από εμάς, που μάλλον το παρακάνουμε, με αποτέλεσμα να φτάνουν τα μέσα του μήνα, και να ψάχνουμε δανεικά (#kamia_ntropi). Επειδή σε νιώθω, και αντιλαμβάνομαι την απελπισία αλλά και την τεράστια ανάγκη σου να κάνεις ό, τι βλέπεις δικό σου, σου έχω τα παρακάτω tips που μάλλον θα σε βοηθήσουν να τιθασεύσεις την τρέλα που λέγεται αέναη σπατάλη.

Λάβε τα μέτρα σου: Φτιάξε ένα δεύτερο λογαριασμό στην τράπεζα, όπου αυτομάτως θα μπαίνει ένα ποσό από τον μισθό σου εκεί. Με τον τρόπο αυτό, θα κάνεις οικονομία με χρήματα τα οποία ουσιαστικά θα έχεις ξεχάσει καθώς δε θα τα υπολογίζεις καν στα έξοδά σου. Επίσης, μπορείς να βάλεις ειδοποίηση στην πιστωτική σου κάρτα, να σε ενημερώνει κάθε φορά που ξεπερνάς ένα συγκεκριμένο όριο.

Βάλε στο παιχνίδι την κολλητή σου: Όλες έχουμε μία οργανωτική φίλη εμπιστοσύνης, η οποία είναι εκεί για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ε η συγκεκριμένη φίλη, μπορεί να σου χρησιμεύσει και μάλιστα πολύ. Δώσε της λοιπόν να σου φυλάξει χρήματα ή ακόμα και τις κάρτες σου. Εξουσιοδότησέ τη, όσο και να παρακαλέσεις, να μη σε λυπηθεί. Όχι παίζουμε.

Κάνε αποτοξίνωση: Η αλήθεια είναι ότι τα social media μεταφέρουν έναν τεράστιο όγκο πληροφορίας, εύκολα και γρήγορα. Και μιας και είσαι επιρρεπής σε αγορές και σπατάλες, προσπάθησε να αποφύγεις ό, τι έχει σχέση με μόδα και αγορές. Μην μπεις στο Instagram για δύο μερούλες και προσπάθησε να αγνοήσεις τα αγαπημένα σου sites που σου στέλνουν mail με προσφορές. Άρχισε κάνοντας αποχή μία φορά την εβδομάδα και σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά στις οικονομίες σου.