Πώς να κρατηθείτε σε φόρμα κάνοντας δουλειές του σπιτιού

Πώς να κρατηθείτε σε φόρμα κάνοντας δουλειές του σπιτιού

Έρευνες λένε ότι αν οργανωθείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γυμναστήριο!

Μιά έρευνα που δημοσιεύτηκε στο γνωστό περιοδικό PLOS One είχε τίτλο «45-Year Trends in Women's Use of Time and Household Management Energy Expenditure», 2013. Ύστερα από έρευνα 45 ετών επιστήμονες από την Αμερική, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η σωματική άσκηση παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη ρύθμιση του βάρους και από την διατροφή ακόμη.

Μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχουν οι οικιακές δουλειές όπως: σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, σιδέρωμα κλπ, αφαιρώντας τόσες θερμίδες όσες και η άθληση αυξάνοντας παράλληλα τη μυική τόνωση. Τα 50 τελευταία χρόνια όμως ο χρόνος που δαπανά μια γυναίκα στις δουλειές του σπιτιού μειώνεται σταδιακά μιας και στόχος των εταιρειών οικιακών ειδών είναι να μειώνουν αυτό μιας και οι γυναίκες έχουν πέσει δυναμικά στην αγορά εργασίας. Από το 1965 μέχρι και το 2010 , ο χρόνος αυτός μειώθηκε από 25,7 ώρες την εβδομάδα σε 13,3. Το 2010 για παράδειγμα, που ολοκληρώθηκε η έρευνα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο ό,τι μια μέση γυναίκα καίει καθημερινά τουλάχιστον 200 θερμίδες λιγότερες από ό, τι το 1965.

Η σύγχρονη γυναίκα πια όταν βρίσκεται στο σπίτι μένει συνεχώς πίσω από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή , ή μπροστά στην τηλεόραση. Οι ποιοτικές αλλαγές στη ζωή μας έχουν συμβάλλει στην αύξηση της παχυσαρκίας και της... αδράνειας. Καλό είναι αν έχουμε χρόνο και δεν μας δεσμεύουν σημαντικές υποχρεώσεις να μην φοβόμαστε τις δουλειές του σπιτιού. Μας κάνουν καλό!

Διαβάστε ακόμη:

Tα μυστικά των μοντέλων για γρήγορη απώλεια λίπους

Πώς να αποθηκεύσεις τις μπότες σου χωρίς να χάσουν το σχήμα τους;