Στάμπες από νερό στα έπιπλα; Εξαφάνισέ τους με 3 απλούς τρόπους

Στάμπες από νερό στα έπιπλα; Εξαφάνισέ τους με 3 απλούς τρόπους

Δοκιμασμένες τεχνικές για να καθαρίσεις τα έπιπλά σου πανεύκολα!

Είναι πολλές οι φορές που τα έπιπλά μας, και ως επί το πλείστον τα ξύλινα τραπέζια, γεμίζουν με στάμπες λόγω τις απροσεξίας μας, καθώς συνήθως αμελούμε να βάλουμε κάτω από μια κούπα καφέ ή ένα ποτήρι με νερό κάποιο σουβέρ που θα προστατεύσει την επιφάνεια του επίπλου. Αν τυχόν σου συμβεί λοιπόν κάτι ανάλογο, να ξέρεις πως δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να αφαιρέσεις τους ανεπιθύμητους λεκέδες ακολουθώντας απλά κάποιο από τα παρακάτω tips.


1.Οδοντόκρεμα και μαγειρική σόδα
Μπορεί το μίγμα οδοντόκρεμας και μαγειρικής σόδας να αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο λεύκανσης των δοντιών, όμως μπορεί να βοηθήσει εξίσου στην απομάκρυνση των λεκέδων από νερό ή άλλα υγρά πάνω στα έπιπλά σου. Απλά ανακάτεψε μισό κουταλάκι οδοντόκρεμα και άλλο μισό σόδα και άπλωσε το μίγμα πάνω στην επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις. Ύστερα από λίγη ώρα καθάρισέ το με ένα μαλακό πανί και θα είναι πεντακάθαρο!


2.Σεσουάρ μαλλιών
Μπορεί να σου φαίνεται κάπως παράξενο, αλλά αν ο λεκές στο έπιπλό σου είναι φρέσκος και ακόμα νωπός, μπορείς εύκολα να τον εξαφανίσεις στεγνώνοντάς τον με το πιστολάκι των μαλλιών σου. Φρόντισε μόνο να μην είναι σε υψηλή τάση, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταστρέψεις άθελά σου το έπιπλο που καθαρίζεις.


3.Βαζελίνη
Το ότι η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προϊόν περιποίησης για το δέρμα σου σίγουρα το γνώριζες. Ίσως όμως να μην ήξερες πως με τη βοήθειά της μπορείς να περιποιηθείς, εκτός από τον εαυτό σου και τα έπιπλά σου. Σε περίπτωση λοιπόν που στάμπες νερού έχουν λεκιάσει ένα έπιπλό σου, άλειψε λίγη βαζελίνη πάνω τους και άφησε την να δράσει για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να πλένεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σου

Οδοντόκρεμα: οι 6 διαφορετικές χρήσεις της